Ούζο, τσίπουρο με γλυκάνισο ή χωρίς και η παγωμένη ρακή είναι τα τρία ελληνικά αποστάγματα που σε προϊδεάζουν για το καλοκαίρι και σε κάνουν να ανυπομονείς. Για τα μπάνια στη θάλασσα, τους μεζέδες που ακολουθούν, τα γέλια, μα κυρίως για τις συζητήσεις γύρω από ένα τραπέζι ενώ τα ποτηράκια και τα πιάτα δεν σταματούν να έρχονται.  

Για αυτά λοιπόν τα μεσημέρια ή για αυτές τις βραδιές, συγκετρώσαμε τα αγαπημένα μας μαγαζιά στην Αθήνα που επιτελούν αυτόν τον σκόπο. Από μοντέρνα μεζεδοπωλεία μέχρι παραδοσιακά ρακάδικα που μοσχοβολούν Κρήτη, συγκεντρώσαμε τα μέρη που αγαπάμε να καθόμαστε με τις ώρες, χωρίς να κοιτάμε ρολόι.

Γράφουν οι: Νικόλας Δρόσος, Nάντια Λιαργκόβα, Βέρα Πάρδου, Γεωργία Περιμένη, Ειρήνη Πλατανιά, Μάρω Σενετάκη, Ιωάννα Σταμούλου.

Πελεκάνος, Κεραμεικός

Πελεκάνος

Πελεκάνος

Τα ουζερί και τα τσιπουράδικα ίσως τα έχουμε περισσότερο στο μυαλό μας σαν πιο παλιά στέκια που μετρούν χρόνια παράδοσης, όμως ο Πελεκάνος στον Κεραμεικό είναι καινούργιος, φτιάχτηκε από νέους ανθρώπους και καταφέρνει να συνδυάσει το παρελθόν με το παρόν. Στο τραπέζι πρωταγωνιστεί το χαρτί από αυτά στα οποία βάζουν τα ψάρια όταν τα αγοράζεις στο ιχθυοπωλείο και γενικά ο χώρος είναι μίνιμαλ, με το λευκό και το μπλε που θυμίζουν θάλασσα να κυριαρχούν. Μερικά ρετρό κάδρα με βάρκες, αστακούς και παλιές ταμπέλες από ψαράδικα και συμπληρώνεται η διακόσμηση. Τα ψάρια και τα θαλασσινά τα φέρνουν κατά κύριο λόγο από την Τήνο και πιστεύω must είναι η ταραμοσαλάτα στην οποία οφείλεις να βουτήξεις το ψωμί που προμηθεύονται από το Τρομερό Παιδί, τον viral new age φούρνο στα Ιλίσια. Μαζί ταιριάζουν τέλεια τα τηγανητά καλαμαράκια, η λακέρδα τόνου και η κουτσομούρα που κάνουν επίσης τηγανητή. Το ουζάκι είναι βέβαια απαραίτητο! Γ.Π.

Πελεκάνος. Σφακτηρίας 24, Κεραμεικός, τηλ. 213-046.7173

Λέσβος, Εξάρχεια

Λέσβος

Οι Μυτιληνιοί αδελφοί Γραμμέλη ξεκίνησαν το 1960, μια ιστορία που συνεχίζεται ακάθεκτη μέχρι σήμερα, στα χέρια του συμπατριώτη και πρώην θαμώνα της Λέσβου, του Μιχάλη Γιανέλλη. Από τα τραπέζια της έχουν περάσει η Σωτηρία Μπέλλου, ο Θανάσης Βέγγος, ο Ζαμπέτας, ο Ξανθόπουλος αλλά και όλοι οι παλιοί Μυτιληνιοί που κατέβαιναν στην Αθήνα για μια νέα τύχη. Στο πιο παλιό και σταθερή αξία ουζερί του κέντρου, γίνεται χαμός όλες τις ώρες της ημέρας, το πεζοδρόμιο μοσχοβολά γλυκάνισο και χταπόδι στα κάρβουνα με φόντο ένα απείραχτο σκηνικό με τα παλιά μωσαϊκά, τις βιενέζικες καρέκλες, το ποδήλατο που αιωρείται πάνω από τα κεφάλια των θαμώνων, το πάνθεον των ούζων από τη Μυτιλήνη στην προθήκη, το χαρακτηριστικό ζωγραφιστό χταπόδι της τζαμαρίας. Φρέσκα όστρακα όταν υπάρχουν, καυτή, βελούδινη φάβα με μπόλικο κρεμμύδι, τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες με ζωντανό εντός τους το κολοκυθάκι, άπαιχτο χταπόδι. Τη Λέσβο θα την αγαπήσεις για την τηγανητή σουπιά της που σβήνει με ξύδι, παλιά συνταγή του νησιού, για το αλάφωτο, σοφό τηγάνι της, αλλά και γιατί δεν περιφρονεί τη νοστιμιά των ταπεινών ψαριών που ανάλογα με την ψαριά της ημέρας, θα μπουν στη σχάρα ή στο τηγάνι. Πού αλλού θα βρεις λούτσο, ζαργάνα και γοπάκι; Αλλά και για τα άπαιχτα παστά που ζωντανεύουν τις τσιπουροποσίες. Η γλυκιά λακέρδα και ο κολιός γίνονται εδώ, στον πιο ανυπέρβλητο μεζέ, σαν ταξίδι που θα σε διακτονίσει στο νησί που περισσότερο από όλα, παίζει στα δάχτυλα το ούζο και τον μεζέ. Ε.Π.

Λέσβος. Εμμ. Μπενάκη 38, Εξάρχεια, τηλ. 210-38.14.525

Καπάνι Μάρκετ, Μεταξουργείο

Καπάνι Μάρκετ

Καπάνι Μάρκετ

Το Καπάνι αποτελεί μια σχετικά καινούρια άφιξη στο Μεταξουργείο που μετά την πρώτη μου επίσκεψη μου έκλεψε την καρδιά. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση που συνδυάζει την έξοδο για πολύ νόστιμο και καλό φαγητό με ωραίες μουσικές και παρεΐστικη, χαλαρή ατμόσφαιρα. Το σέρβις είναι εξαιρετικά καλό και οι τιμές τίμιες για την ποιότητα του φαγητού. Επειδή ο κατάλογος αλλάζει πολύ συχνά, μια φορά δε σου φτάνει για να τον δοκιμάσεις όλο και έχεις κάθε λόγο να επιστρέψεις. Δεν θα χρειαστείς επανάληψη στα πιάτα, θα πας για άλλα, μόνο κλείσε τραπέζι από πριν γιατί τα τραπέζια είναι λίγα. Για μένα αξίζει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε την πανσέτα μαύρου χοίρου, αργομαγειρεμένο με εσπεριδοειδή, πατάτες κυδωνάτες, chutney πιπεριάς Φλωρίνης και καπνιστή πάπρικα, γιατί είναι ένα πιάτο βαθιάς νοστιμιάς. Στην ίδια δυναμική και το μοσχαράκι με το χυλοπιτάκι, που ήρθε στο τραπέζι σερβιρισμένο μέσα σε σκεύος ταζίν για να κλέψει την παράσταση. Ι.Σ.

Καπάνι Μάρκετ. Χίου 29, Μεταξουργείο, τηλ. 215-56.00.234  

Ραχάτι, Ηλιούπολη

Ραχάτι είναι η ξεκούραση, η αποχή από τη δουλειά, το βόλεμα, η χαλάρωση. Μπορείς να σκεφτείς πιο ταιριαστό όνομα για ένα μεζεδοπωλείο; Αυτά άλλωστε - συνοδευόμενα από παραδοσιακούς μεζέδες και ρακή - προσφέρει σε κάθε επισκέπτη του, το Ραχάτι στην Ηλιούπολη. Το μικρό μαγαζάκι, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» (αξίζει να το βάλεις στις επιλογές σου για έξοδο μετά τις καλοκαιρινές παραστάσεις που θα δεις εκεί), βγάζει και τραπεζάκια έξω τα οποία μοιάζουν να μην αδειάζουν ποτέ, φιλοξενώντας παρέες που συζητούν χαρωπά πάνω από καραφάκια τσικουδιάς, κρασί ή μπίρα συνοδεύοντας τα με ονειρεμένους κρητικούς μεζέδες όπως αυγά με στάκα, χοχλιούς μπουμπουριστούς, μυζηθρόπιτες, μαραθόπιτες, απάκι και ξιδάτα λουκάνικα. Στα must try και τα κεφτεδάκια, τραγανά εξωτερικά και αφράτα μέσα να λιώνουν στο στόμα. Μ.Σ.

Ραχάτι. Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα 93, Ηλιούπολη, τηλ. 210-99.20.207

Λαγουδέρα εντός Π.Ο.Ν., Ιερά Οδός

Λαγουδέρα

Πολλοί ξέρουν την Λαγουδέρα στο Πέραμα. Έλα όμως που δε θα σας μιλήσω για αυτήν, αλλά για ένα κρυμμένο αδερφάκι της: τη Λαγουδέρα μέσα στον ΠΟΝ (Προμηθευτικός Οργανισμός Ναυτικού). Οδηγώντας στην Ιερά Οδό με κατεύθυνση προς το «ποτάμι»,  ανάμεσα στον Ελαιώνα και τον Βοτανικό, βρίσκεται το στρατόπεδο όπου υπάρχει ο Προμηθευτικός Οργανισμός του Ναυτικού. Στην πύλη του στρατοπέδου αφήνεις την ταυτότητα σου και σε λίγα μέτρα βρίσκεις τη Λαγουδέρα. Το πάρκινγκ είναι το τελευταίο που θα σε απασχολήσει, αφού υπάρχει άφθονος χώρος ακριβώς έξω από το κατάστημα.

Όντας στον πυρήνα του ναυτικού στρατοπέδου, ξέρουν πέρα από κάθε αμφισβήτηση, τα θαλασσινά όσο λίγοι. Μύδια αχνιστά, τηγανητό καλαμάρι, μύδια αχνιστά, γαύρος μαρινάτος πεντανόστιμος, κολοκυθοκεφτέδες, πατάτες λαχταριστές, λακέρδα, κυδώνια τηγανητή γαριδόψιχα, φάβα ή σκορδαλιά δεν ξέρεις που να σταματήσεις. Ουζάκια, μπυρίτσες και κρασί είναι σε ποικιλία και το κέφι ανάβει γρήγορα. Και ούτε ο τελικός λογαριασμός δεν θα σας χαλάσει το κέφι. Τις Κυριακές έχει και ζωντανή ορχήστρα, αλλα σε κάθε περίπτωση κάνε ένα τηλέφωνο για να είσαι σίγουρος ότι έχει τραπέζι γιατί η ποιότητά του, σε συδυασμό με τις τιμές, είναι τα στοιχεία που έχουν βάλει τη Λαγουδέρα εντός ΠΟΝ στον γαστρονομικό χάρτη των καλοφαγάδων. Ν.Δ.

Λαγουδέρα. Ιερά Οδός 102Α, Π.Ο.Ν. τηλ. 210-44.10.059  

Αλάργα, Υμηττός

Αλάργα

Αλάργα

Οφείλω να ομολογήσω ότι για εμένα ο Υμηττός είναι μια λίγο-πολύ άγνωστη περιοχή, όσον αφορά στις επιλογές για έξοδο, γιατί πολύ απλά μέχρι πρόσφατα δεν έτυχε ποτέ να με βγάλει ο δρόμος κατά εκεί ή να μου συστήσει κάποιος ένα μαγαζί. Μέχρι που μία συνάδελφος μου πρότεινε το Αλάργα, ένα ρακάδικο που όπως μου είπε προσφέρει μεν κρητικούς μεζέδες αλλά λίγο πιο «ψαγμένους». Ως γνήσιο τέκνο της Κρήτης δεν λέω ποτέ όχι σε μια καλή ρακή και έτσι, ένα βράδυ καθημερινής βρέθηκα στο Αλάργα, απέναντι από την πλατεία Υμηττού. Ο εσωτερικός χώρος με τα μαρμάρινα τραπεζάκια είναι ιδιαίτερα περιποιημένος, αλλά τώρα που ο καιρός άνοιξε μπορείς να καθίσεις και έξω, στη δροσιά. Θα σε καλωσορίσουν με ρακή και αν θέλεις - όπως και θα σου πρότεινα - μπορείς να συνεχίσεις έτσι ή να επιλέξεις κρασί. Ό,τι και αν πάρεις θα κάνει καλή παρέα με τους μεζέδες: την τσιμπημένη σε κάψα τυροκαυτερή που απλώνεται ωραία πάνω στο φρυγανισμένο και λαδωμένο ψωμί, τις χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες με τριμμένο τυρί, την πίτα με τυριά που σερβίρουν με γλυκά σύκα, τον κόκορα, τα παϊδάκια, τα τουρσιά και τις υπόλοιπες προτάσεις που θα βρεις στο μενού. Μ.Σ.

Αλάργα. Αμισού 1, Υμηττός, τηλ. 210-76.22.392

Ουζερί του Λάκη, Πλατεία Βικτωρίας

Ξεκίνησε τον προηγούμενο αιώνα, περίπου το 1984 και από τότε δεν έχει σταματήσει να φτιάχνει φρέσκο ψάρι και θαλασσινά για τους ανθρώπους αυτής της πόλης. Εννοείται πως εμείς του κέντρου το ξέρουμε για την αύρα θάλασσας που προσφέρει, ακόμη και αν είσαι μακριά από αυτή, αλλά λόγω ποιότητας έγινε γνωστό σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Καλαμαράκια τηγανητά, σουπιές με το μελάνι τους, ταραμοσαλάτα και γαρίδες ψημένες στη σχάρα συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για Κυριακή μεσημέρι στο αθηναϊκό κεντρο. Βρίσκεται κάπου χωμένο ανάμεσα σε πολυκατοικίες στην πλατεία Βικτωρίας και γι' αυτό έχει αρκετή ησυχία σε σχέση με τη φασαρία που επικρατεί δυο δρόμους παρακάτω. Τώρα, αν μου μοιάζεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείς αφού έχει τόσο μεγάλη ποικιλία σε ούζο και τσίπουρο που σίγουρα θα βρεις το δικό σου αγαπημένο. Β.Π.

Ουζερί του Λάκη. Ελπίδος 16, Πεζόδρομος Πλατείας Βικτωρίας, τηλ. 210-82.13.776

Ουζερί το Λέσβιον, Γαλάτσι

Ουζερί το Λέσβιον

Ουζερί το Λέσβιον

Τα παλιά νταμάρια του Γαλατσίου κάποτε έδωσαν δουλειά σε πολλούς εσωτερικούς μετανάστες που ήρθαν στην Αθήνα για ένα μεροκάματο. Πολλοί από αυτούς βρήκαν πολλά περισσότερα, καινούρια πατρίδα, οικογένεια, ζωή κι έτσι σήμερα η περιοχή είναι μια όμορφη γειτονιά όλο ανηφοριές και κατηφοριές. Εκεί που η πόλη γίνεται τέρμα ανηφόρα, εκεί θα βρεις και το Λέσβιον, όχι σε κάποια πιάτσα, αλλά ανάμεσα σε σπίτια δίπατα και τρίπατα, με όλη την Αθήνα πιάτο στα πόδια σου. Όμως εδώ δεν θα πας για τη θέα, αλλά για ούζο και μεζέ. Ένα καθαρόαιμο ουζερί. Το παλιό καφενείο πέρασε στα χέρια του Παναγιώτη Κακαρώνη το1987 και σιγά σιγά έγινε αυτό που είναι σήμερα: ένα μαγαζί-διαμάντι που το δουλεύει παρέα με τον γιο του τον Περικλή. Ο Παναγιώτης που πέρασε κι από τα μάρμαρα δάμασε τις φωτιές και έγινε μέγας μάστορας του κάρβουνου. Το χταπόδι του είναι ένας σοβαρός λόγος για να σκαρφαλώσεις ως εκεί. Όμως και το τηγάνι του δεν πάει πίσω. Ψαράκι ψιλό, καλαμάρι λουκούμι, κουτσομουρίτσα αλλά και κεφτές τραγανός απ΄έξω, ζουμερός και ουζάτος από μέσα. Τα σπιτικά παστά του είναι άψογα κι οι σαλάτες του δροσερές πάντα. Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις και κάποιο όσπριο ή μαγειρευτά, γιατί είναι πάντα τέλεια. Ι.Σ. 

Ουζερί το Λέσβιον. Βαρδουσίων 3, Γαλάτσι, τηλ.: 210-29.23.689

Ρακόπετρα, Νέο Ηράκλειο

Ρακόπετρα

Αν δεν το ξέρεις αποκλείεται να το δεις τυχαία. Κρυμμένη μέσα σε κάτι μικρά δρομάκια που ενώνουν τον Νέο Ηράκλειο με τη Λυκόβρυση, η Ρακόπετρα αποτελεί κοινό μυστικό όσων ζούμε στην περιοχή. Μέσα στα δέντρα, όπως είναι και πάω στην Αγίου Λουκά, ακόμα κι αν περάσεις απ' έξω δεν θα τη δεις. Πρέπει δηλαδή να το ξέρεις και να την ψάξεις για να καταλάβεις πού είναι. Όταν όμως φτάσεις, θα καταλάβεις ότι όλη αυτή η αναζήτηση άξιζε τον κόπο. Το μαγαζί, ειδικά τα Σαββατοκυριακα είναι φίσκα, γεμάτο από νέους, που πάνε για ρακόμελα και ρακές και γίνονται όλοι μια παρέα. Για φαγητό θα βρεις πολλά πιατάκια για τη μέση, αλλά το όλο σκηνικό είναι αυτό που θα σε ξαναφέρει εδώ. Δίπλα της ακριβώς είναι και μια παιδική χαρά, όπου μπορούν τα μικρά παιδιά να παίξουν ανενόχλητα και εσύ να χαλαρώσεις γιατί είναι πάνω στην πλατεία οπότε δεν βγαίνουν στο δρόμο. Ν.Λ.

Ρακόπετρα. Αγίου Λουκά 2, Ηράκλειο, τηλ. 210-28.27.166

Καπετάν Μιχάλης, Εξάρχεια 

Καπετάν Μιχάλης

Καπετάν Μιχάλης

Στα Εξάρχεια υπάρχει ένα μαγαζί που λειτουργεί περισσότερο από 60 χρόνια και σερβίρει νόστιμους μεζέδες και εκλεκτό ουζάκι. Μπορείς να πας είτε μεσημέρι μετά από βόλτα είτε βραδάκι, ειδικά τώρα που έχει ανοίξει ο καιρός, αφού τα τραπεζάκια έξω είναι ιδανικά. Εκεί θα βρεις μπακαλιάρο πλακί, χοιρινό λεμονάτο, στραπατσάδα, πατατοσαλάτα, κεφτεδάκια και παραδοσιακό μυδοπίλαφο. Για μένα ξεχωρίζουν και τα σαλιγκάρια που έχουν, τα οποία πραγματικά είναι πεντανόστιμα και αποτελούν τον τέλειο μεζέ είτε με ούζο είτε με τσίπουρο. Το συγκεκριμένο μαγαζί ξεχωρίζει πέρα από την ποιότητα των πιάτων του και για την ιστορία του, αφού αποτελούσε στέκι ηθοποιών και καλλιτεχνών για πολλά χρόνια στο παρελθόν. Βρίσκεται πολύ κοντά στον ιστορικό κινηματογράφο IDEAL και παλαιότερα όλοι κατέληγαν εκεί για ουζάκι και συζήτηση. Ποιος ξέρει, ίσως και εμείς όταν βγαίνουμε εκεί, πριν συνεχίσουμε για ποτό ακριβώς απέναντι, στο Frau, να αποκτούμε λίγη από την αίγλη της παλιάς Αθήνας...Β.Π.

Καπετάν Μιχάλης. Φειδίου 3, Αθήνα, 210-38.20.073

Μέλισσες, Νέα Φιλαδέλφεια

Μέλισσες

Μέλισσες

Ένα Σάββατο βράδυ βρέθηκα στη Νέα Φιλαδέλφεια και το ρακάδικο - μεζεδοπωλείο Μέλισσες. Περνώντας απ΄ έξω θα σε συνεπάρει η μοσχοβολιά από το πυκνό γιασεμί που τυλίγει την πόρτα εισόδου του εξωτερικού χώρου και οδηγεί σε μία μεγάλη, υπέροχη αυλή με χαλικάκι που σε μεταφέρει αμέσως νοερά κάπου εκτός Αθηνών, ίσως και στο παρελθόν. Όταν πήγαινες με τους γονείς σου στην ταβέρνα και έτρεχες στο χαλίκι που ήταν στρωμένο μέχρι τελικής πτώσης παρέα με τους φίλους σου, τη στιγμή που οι «μεγάλοι» παρακαλούσαν να κάτσετε να φάτε. Το σκηνικό συνθέτουν τα κλασικά ταβερνιάρικα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα, τα λουλούδια και τα φυτά που υπάρχουν παντού γύρω σου σε πύλινες γλάστρες και όλα αυτά υπό τον ήχο των γέλιων που έρχονται από κάθε παρέα. Αυτή τη εποχή οι Μέλισσες είναι για εμένα ένα από τα ιδανικά μέρη για φαγητό. Θα σε καλωσορίσουν με ρακή και ένα ωραίο καλαθάκι με φρέσκο ψωμί, κριτσίνια καλαμποκιού και ένα ντιπ με μαγιονέζα. Παραγγείλαμε φυσικά κι άλλη, παγωμένη ρακή, γιατί η προηγούμενη έφτασε ίσα ίσα για το πρώτο τσούγκρισμα και βέβαια μερικούς από τους μεζέδες του, που βασίζονται στην κρητική κουζίνα, αλλά όχι σε αυστηρά καλούπια. Ο ντάκος με ξινομυζήθρα και όχι φέτα, όπως τον κάνουν πολλοί, ήταν μονόδρομος, ενώ μαζί παραγγείλαμε πατάτες τηγανητές στη σέσουλα με σως φέτας, τυροκροκέτες με μία φανταστική μαρμελάδα ντομάτας που θα έτρωγα και με το κουτάλι, τηγανιά κοτόπουλο με χαλούμι και μία ακόμη με μοσχαράκι, κρέμα γάλακτος και μανιτάρια. Γ.Π.

Μελισσες. Νικολάου Τρυπιά 39-41, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 210-2520566

Γάκιας, Νέα Ερυθραία

Γάκιας, Νέα Ερυθραία

Γάκιας, Νέα Ερυθραία

Όπως γράφει και στην ταμπέλα του πρόκειται για ένα καφενείο-μεζετζίδικο, μιας και εδώ θα έρθεις τόσο για καφέ στη χόβολη όσο και για τσιπουράκια. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά σημεία συνάντησης για τους βόρειους σε έναν χώρο που έχει διακοσμηθεί όμορφα στο εσωτερικό του, με τέτοιο τρόπο που θυμίζει παλιό μπακάλικο. Το εξωτερικό όμως είναι αυτό που λέμε «όλα τα λεφτά». Απλωμένο σε έναν ήσυχο πεζόδρομο, μαζεύει κόσμο πραγματικά όλων των ηλικιών, ενώ είναι τέλεια επιλογή για Κυριακάτικα μεσημέρια με όλη την οικογένεια. Από τα καλύτερά του στην κουζίνα του Γάκια, η φάβα Φενεού και η τυροκαυτερή, τα κεφτεδάκια με πατάτες, η χοιρινή τηγανιά με φασκόμηλο, αλλά και η τηγανιά κοτόπουλου με κρεμώδη σάλτσα, το τυροπιτάρι με γλυκό κυδώνι και τα πικάντικα λουκάνικα τζουμαγιάς. Αν δεν θες μεζεδάκια, θα βρεις όμως και πιάτα ελληνικά για να τα απολαύσεις όπως τους αξίζει. Σαν το ιδιαίτερο παστίτσιο, ή το ψαρονέφρι, που είναι το δικό μου αγαπημένο. Πριν φύγεις πάρε κι ένα γλυκάκι, γιατί εδώ επιβάλλεται. Η σοκολατόπιτα με παγωτό ίσως είναι από τις καλύτερες που έχεις δοκιμάσει! Ν.Λ.

Γάκιας. Κρήνης 16 & Ευαγγελιστρίας, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210-62.03.934