Ο Στέφανος Σαράτσης, μια πραγματικά ιδιαίτερη προσωπικότητα είναι ο «αρχιερέας» του εν λόγω ναού και ο chef patron του, ο οποίος ξεκίνησε με ένα συνοικιακό steak house στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης πριν από 28 χρόνια. Εκεί ξεχώρισε για την ποιότητα των πρώτων υλών και των κρεάτων που πρόσφερε στον κόσμο, γι’ αυτό σημείωσε τεράστια επιτυχία και αποδοχή μεταξύ των κρεατόφιλων της Θεσσαλονίκης αλλά και των επισκεπτών της που στο κυνήγι της τέλειας μπριζόλας σπεύδουν να το επισκεφτούν. Πριν δυο χρόνια τα Καλά Καθούμενα ήρθαν Αθήνα, μαζί με μια γερή θεσσαλονικιώτικη dream team ομάδα που απαριθμεί 15 άτομα κι έχει επικεφαλής τον Στέφανο φυσικά, ο οποίος οραματίστηκε να φτιάξει στην πρωτεύουσα το απόλυτο Premium Steak House. Πού επέλεξε να το φτιάξει; Στην καρδιά της Ιεράς Οδού εκεί που είχε τα κεντρικά της η Εθνική Τράπεζα. Εκεί που δεν το περιμένεις δηλαδή…

Στα Καλά Καθούμενα

Ο chef patron Στέφανος Σαράτσης.

Στα Καλά Καθούμενα

Ο εσωτερικός χώρος με την λουστρίνι αισθητική με καφέ και βυσσινί λεπτομέρειες.

Μιλάμε για χώρο υπερπαραγωγή, τεράστιας έκτασης που απλώνεται σε 1.600 τ.μ. με πατάρια, υπόγειο με ενημερωμένη κάβα και τραπέζι γευσιγνωσίας, πριβέ χώρους και τεράστιο ιδιωτικό parking. Η λουστρίνι αισθητική με καφέ και βυσσινί λεπτομέρειες και η γλεντζέδικη ανεβαστική ελληνική μουσική κυριαρχούν στο χώρο. Στο βάθος ένα κεντρικό λουσάτο μπαρ, τετράγωνα, παραλληλόραμμα και οβάλ τραπέζια, ροτόντες, αναπαυτικές πολυθρόνες, καναπέδες, stools με σκαμπό εναλλάσσονται στον χώρο σπάζοντας τη μονοτονία, οθόνες τηλεόρασης που παίζουν φωτιές, το άγαλμα ενός ταύρου στο υπόγειο και μια γιγαντοαφίσα του Στέφανου επί τω έργω, με τις χαντζάρες, το φανελάκι του και ένα πούρο στο στόμα. Εκκεντρικός, ναι, και στο ντύσιμο και στις πόζες αλλά ξέρει από καλό κρέας. 

Στα Καλά Καθούμενα

Bavette (Flank steak) από Βlack Angus Αμερικής.

Στα Καλά Καθούμενα

Η «βασίλισσα» Tomahawk

Στα Καλά Καθούμενα

Ο Στέφανος Σαράτσης επί τω έργω

Στα Καλά Καθούμενα

Υπέροχο celanique, δηλαδή τρυφερή καρδιά από ένα εξαιρετικό φιλέτο black Angus Αμερικής

Μπαίνω στο ψητό χωρίς περισσότερα λόγια. Στα Καλά Καθούμενα το μενού είναι δύο ταχυτήτων. To normal, με σουτζουκάκια Θεσσαλονίκης, παϊδάκι αρνίσιο, μπριζολάκι χοιρινό, κοτόπουλο φιλέτο αλλά και προεδρικό μπέργκερ από κιμά black angus. To premium περιλαμβάνει εκλεκτές κοπές που δεν βρίσκεις εύκολα όπως limited edition wagyu A5 Ιαπωνίας, ένα κρέας με premium χαρακτήρα αλλά και Wagyu Rib Eye Αυστραλίας, Bistecca Alla Fiorentina, Celanique (τρυφερή καρδιά από ένα εξαιρετικό φιλέτο) black Angus Αμερικής, Picanha Wagyu, Bavette (Flank steak) από Βlack Angus Αμερικής και τη «βασίλισσα» Tomahawk να κλέβει την παράσταση. Όλα συνοδεύονται από νόστιμα sides όπως βελούδινο πουρέ με βούτυρο μαύρης τρούφας, σπαράγγια σοτέ σε σκορδοβούτυρο και καλαμπόκια σε βούτυρο παρμεζάνας. 

Στα Καλά Καθούμενα

Οι πίτες της Ανδρονίκης, ένα πιάτο αφιερωμένο στην Ανδρονίκη Νοβρατίδου, μια πραγματική μαγείρισσα που σημάδεψε τα παιδικά μας χρόνια.

Στα Καλά Καθούμενα

Burata με ντοματίνι, καραμελωμένα φουντούκια, φρέσκια μοτσαρέλα και χειροποίητο πέστο βασιλικού.

Στα Καλά Καθούμενα

Απίθανο beef Tartare από φιλέτο Βlack Angus Αμερικής.

Από τα πρώτα πιάτα αίσθηση κάνει η πίτα της Ανδρονίκης με βάση από φρεσκοτριμμένη τηγανητή πατάτα με φέτα Ηπείρου και αυγά μάτια ελευθέρας βοσκής Νεοχωρούδας από πάνω, ένα απίθανο beef Tartare από φιλέτο Βlack Angus Αμερικής, το Tataki η Ιαπωνέζικη εκδοχή του καρπάτσιο από φιλέτο Wagyu Ιαπωνίας. Ωστόσο, υπάρχουν και χορτοφαγικές επιλογές όπως μανιτάρια πλευρώτους σβησμένα σε παλαιωμένο κρασί, κρέμα μανιταριού, πέρλες από κατσικίσιο τυρί Ηπείρου παναρισμένες σε φιστίκια Αιγίνης και crumble λεμονιού με θυμάρι, αλλά και σαλάτες - από χωριάτικη μέχρι κάποιες πολύ πιο δημιουργικές και τρεις επιλογές ζυμαρικών.  

Πάντως, το πιο εντυπωσιακό είναι πως εδώ μπορείς να βρεις κάποια από τα πιο σπάνια είδη και κομμάτια κρέατος, που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, όλα ανώτερης ράτσας και ποιότητας τα οποία σερβίρονται μπροστά στα έκπληκτα μάτια σου από εξειδικευμένους σερβιτόρους που παίζουν τα μαχαίρια στα δάχτυλα. 

Αν αντέξεις στο τέλος μπορείς να παραγγείλεις και γλυκό. Θα διαλέξεις μεταξύ lemon pie, πολίτικου εκμέκ, σοκολατόπιτας και New York cheesecake. Το σέρβις είναι καλά ενημερωμένο, χαμογελαστό και πρόθυμο κι η κάβα ικανοποιητική. Τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν όσο περνά η ώρα και βγαίνοντας θα δεις και το food-truck, βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το εστιατόριο και μπροστά από το parking.

Στα Καλά Καθούμενα

 

Ιερά Οδός 25-29, Αθήνα

 

 

Τηλέφωνο: 210-34.50.020

Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή 18:00-01:00, Δευτέρα κλειστά