
Υλικά
- 4 αυγά
- 2 ντομάτες μεγάλες, κόκκινες και σφιχτές
- 5-6 ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγη ζάχαρη
- φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
- φέτα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ένα ροζέ από τη Μαντινεία και την ποικιλία Μοσχοφίλερο, με πολυπλοκότητα αρωμάτων από εσπεριδοειδή και ροδοπέταλα. Η πρότασή μας: Τομή Ροζέ - Οινοποιείο Τρουπή
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη ζουμερή στραπατσάδα με φέτα, πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις πολτοποιούμε σε πολυκόφτη.
- Ρίχνουμε τον πολτό της ντομάτας σε τηγάνι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματίνια, το σκόρδο, ανάλογο αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
- Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και βράζουμε τη σάλτσα, μέχρι να χάσει όλα τα υγρά της και να σφίξει.
- Προσθέτουμε τότε το ελαιόλαδο, πετάμε το σκόρδο, ρίχνουμε τα φυλλαράκια του βασιλικού και ανακατεύουμε καλά.
- Σπάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα χτυπάμε ελαφρά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύοντας παράλληλα με ξύλινη κουτάλα. Θέλουμε τα αυγά να ανακατευτούν ελαφρώς, όχι να ομογενοποιηθούν εντελώς.
- Μαγειρεύουμε τη στραπατσάδα μέχρι να ψηθούν τα αυγά, χωρίς όμως να αφήσουμε να στεγνώσει εντελώς.
- Πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένη φέτα και σερβίρουμε τη στραπατσάδα στο τραπέζι μαζί με το τηγάνι, πασπαλισμένη με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγα ακόμη φυλλαράκια βασιλικού. Συνοδεύουμε με το καλύτερο ζυμωτό ψωμί που μπορούμε να βρούμε.
Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά όσο ακόμη είναι ζουμερή η στραπατσάδα. Δεν περιμένουμε να γίνουν τα αυγά ομελέτα και δεν αφήνουμε το τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας ακόμη και αν το έχουμε σβήσει, γιατί τα αυγά εξακολουθούν να ψήνονται και θα «χάσουμε» τη στραπατσάδα.