
Υλικά
Για την τυροκαυτερή
- 200 γρ. φέτα
- 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πιπεριά καυτερή
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. τρίμμα φέτας
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- 1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για να φτιάξουμε την τυροκαυτερή προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Τρυπάμε τις πιπεριές με μια οδοντογλυφίδα, τις βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να καψαλιστούν και να μαλακώσουν.
- Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια αφαιρούμε σπόρια και φλούδα.
- Σε ένα μπολ λιώνουμε καλά τη φέτα με πιρούνι. Βάζουμε σε μπλέντερ τα φιλέτα πιπεριάς, το γιαούρτι, τη μισή ποσότητας φέτας και χτυπάμε σε κρέμα. Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε μέσα την υπόλοιπη φέτα, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη, ανακατεύοντας έντονα με κουτάλι.
- Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε 1 κ.σ. τρίμμα φέτας, με το μαϊντανό και την πάπρικα.
- Σερβίρουμε την τυροκαυτερή σε μπολ, διακοσμούμε με το τρίμμα φέτας, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
- Αν προτιμάμε εντελώς λεία την τυροκαυτερή, τότε θα πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ όλη την ποσότητα της φέτας.
- Αν δεν θέλουμε καθόλου πικάντικη γεύση, μπορούμε να παραλείψουμε την καυτερή πιπεριά.