Υλικά

για περίπου 8-10 κεφτέδες

  • ½ κιλό κολοκύθα κίτρινη, τριμμένη στον τρίφτη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει για να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό κρασί, Μαλαγουζιά ή Βιδιανό ή μία premium Ρετσίνα. Η πρόταση του WSPC: Βιδιανό - Oenops Wines ή Το Δάκρυ Του Πεύκου – Οινοποιείο Κεχρής

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τους τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα αλατίζουμε την τριμμένη κολοκύθα και την αφήνουμε στο σουρωτήρι για 1 ώρα να στραγγίσει τα υγρά της.
  2. Στύβουμε καλά την κολοκύθα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τελευταίο το αλεύρι, το οποίο ρίχνουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας καλά, μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
  4. Πλάθουμε τους κεφτέδες πλακέ και τους αλευρώνουμε.
  5. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, για περίπου 15 λεπτά. Μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
  6. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς, αν και είναι νοστιμότατοι και κρύοι.