
Υλικά
για περίπου 8-10 κεφτέδες
- ½ κιλό κολοκύθα κίτρινη, τριμμένη στον τρίφτη
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει για να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό κρασί, Μαλαγουζιά ή Βιδιανό ή μία premium Ρετσίνα. Η πρόταση του WSPC: Βιδιανό - Oenops Wines ή Το Δάκρυ Του Πεύκου – Οινοποιείο Κεχρής
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τους τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα αλατίζουμε την τριμμένη κολοκύθα και την αφήνουμε στο σουρωτήρι για 1 ώρα να στραγγίσει τα υγρά της.
- Στύβουμε καλά την κολοκύθα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τελευταίο το αλεύρι, το οποίο ρίχνουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας καλά, μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες πλακέ και τους αλευρώνουμε.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, για περίπου 15 λεπτά. Μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
- Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς, αν και είναι νοστιμότατοι και κρύοι.