
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό, σπάλα (κομμένο σε κομμάτια)
- 1 λάχανο μεγάλο
- 1 κρεμμύδι
- 1-2 καρότα
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι ή μπούκοβο
- πάπρικα καπνιστή
Ξινόμαυρο με αρώματα φραγκοστάφυλου, βύσσινου, πελτέ ντομάτας και γλυκόριζας, νότες δρυός και καπνού. Η πρόταση του WSPC: Ξινόμαυρο Old Roots Κτήμα Τάτση
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το χοιρινό με λάχανο, κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρέας και όταν ροδίσει, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα.
- Αφήνουμε για λίγη ώρα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και μετά ρίχνουμε το λάχανο, το οποίο το έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια.
- Προσθέτουμε αλάτι, μπούκοβο ή πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και τον πελτέ ντομάτας.
- Προσθέτουμε ½ λίτρο νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ με 2 ώρες.
Πέραν των καλών πρώτων υλών, αυτό που χρειάζεται για να απολαύσουμε το συγκεκριμένο πιάτο είναι λίγη φέτα και ψωμί. Μπόλικο ψωμί για την ακρίβεια για τις γνωστές μας βουτιές.