Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό, σπάλα (κομμένο σε κομμάτια)
  • 1 λάχανο μεγάλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1-2 καρότα
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι ή μπούκοβο
  • πάπρικα καπνιστή

Ξινόμαυρο με αρώματα φραγκοστάφυλου, βύσσινου, πελτέ ντομάτας και γλυκόριζας, νότες δρυός και καπνού. Η πρόταση του WSPC: Ξινόμαυρο Old Roots Κτήμα Τάτση

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το χοιρινό με λάχανο, κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρέας και όταν ροδίσει, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. 
  3. Αφήνουμε για λίγη ώρα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και μετά ρίχνουμε το λάχανο, το οποίο το έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια. 
  4. Προσθέτουμε αλάτι, μπούκοβο ή πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και τον πελτέ ντομάτας.
  5. Προσθέτουμε ½ λίτρο νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ με 2 ώρες. 

Πέραν των καλών πρώτων υλών, αυτό που χρειάζεται για να απολαύσουμε το συγκεκριμένο πιάτο είναι λίγη φέτα και ψωμί. Μπόλικο ψωμί για την ακρίβεια για τις γνωστές μας βουτιές.