Υλικά
  • 200 γρ. αρακά (κατεψυγμένο ή φρέσκο)
  • 400 γρ. φασόλια άσπρα, κόκκινα ή μαύρα βρασμένα, στραγγισμένα
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών της επιλογής μας
  • 50 γρ. φρυγανιά ή μαγειρεμένη κινόα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άλλο φρέσκο μυρωδικό φρέσκο της επιλογής μας (όπως ​​θυμάρι, κόλιανδρο ή δυόσμο)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες ή ένα κρεμμύδι κόκκινο μικρό, χοντροκομμένο
  • 1-2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ψωμάκια μπριός για burgers, για το σερβίρισμα

Ένα vegan Chardonnay από την Αυστραλία, με έντονο αρωματικό χαρακτήρα και διακριτική παρουσία βαρελιού. Η πρόταση του WSPC: Oxford Landing Chardonnay 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα vegetarian burgers με μπιφτέκι από αρακά και φασόλια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα αυγά, σε πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να αρχίσουν να ενώνονται. 
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ένα αυγό, και ελέγχουμε έαν χρειάζεται να προσθέσουμε και δεύτερο αυγό. Θέλουμε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα που θα πλάθεται εύκολα.
  4. Πλάθουμε τα μπιφτέκια,  μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. 
  5. Σερβίρουμε, κλείνοντάς τα σε ψωμάκια μπριός, μαζί με υλικά της επιλογής μας. Του πηγαίνουν πολύ η πράσινη σαλάτα, οι πίκλες, η σάλτσα πέστο, ενώ μπορούμε να βάλουμε και 1 τηγανητό αυγό σε κάθε burger.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον αρακά με 2-3 μεγάλες χούφτες σπανάκι και τα φασόλια με ρεβίθια.
  • Διατηρούμε τα μπιφτέκια που φτιάξαμε στο ψυγείο για μία μέρα ή στην κατάψυξη μέχρι και ένα μήνα. Για να τα καταψύξουμε, τα τοποθετούμε πρώτα σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα βάζουμε στην κατάψυξη και όταν παγώσουν, τα μεταφέρουμε σε σακούλα τροφίμων κατάλληλη για κατάψυξη. Όταν θέλουμε να τα ψήσουμε τα βάζουμε στο φούρνο απευθείας από την κατάψυξη, απλώς πρέπει να αυξήσουμε το χρόνο ψησίματος κατά 5 λεπτά.