Υλικά

Για τα spring rolls

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 1 ασπράδι αυγού
  • ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. πιπεριές πολύχρωμες, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. λάχανο κινέζικο 
  • 3 καρότα μέτρια, τριμμένα 
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 6-8 μανιτάρια μικρά, ψιλοκομμένα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  • 30 γρ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

  • 100 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • 2 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. κόρν φλάουρ
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • 160 γρ. χυμό ανανά ή νερό
     

Ένα Riesling από τη Γερμανία με έντονο φρουτώδη χαρακτήρα και κοφτερή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Riesling Wehlener Sonnenuhr - Dr. Loosen
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

  1. Για τα vegetarian spring rolls σε φύλλο κρούστας βάζουμε πρώτα σε κατσαρολάκι τον χυμό ντομάτας, το σκόρδο το μπούκοβο και το τζίντζερ.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη σόγια, το ξύδι, το νερό και διαλύουμε σε αυτό το κόρν φλάουρ.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι με την ντομάτα και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα, για περίπου 6-8 λεπτά.

Για τη γέμιση 

  1. Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο ή το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τις πιπεριές και το καλαμπόκι.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρότα και το λάχανο.
  3. Όταν καραμελώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ. από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, αποσύρουμε και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  4. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Για τα spring rolls 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  2. Στον πάγκο εργασίας ανοίγουμε τα φύλλα, το ένα επάνω στο άλλο, και κόβουμε σε 4 ίσια κομμάτια (σταυρό).
  3. Απλώνουμε σε κάθε κομμένο φύλλο 2 κ.σ. γέμιση και κλείνουμε σε ρολάκι.
  4. Αλείφουμε με το ασπράδι τις άκρες για να κολλήσει και κατόπιν όλο το ρολάκι.
  5. Αραδιάζουμε τα spring rolls σε ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 20 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε με τη γλυκόξινη σάλτσα. 
  • Το κινέζικο λάχανο μπορεί να αντικατασταθεί με λευκό. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε λαχανικά όπως τριμμένο κολοκυθάκι ή κολοκύθα, φύτρες φασολιών και να εμπλουτίσουμε με 200 γρ. ψιλοκομμένες γαρίδες ή κοτόπουλο.
  • Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα spring rolls στην κατάψυξη και να τα ψήνουμε όποτε θέλουμε.