Υλικά
Για τα spring rolls
- 6 φύλλα κρούστας
- 1 ασπράδι αυγού
- ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 100 γρ. πιπεριές πολύχρωμες, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. λάχανο κινέζικο
- 3 καρότα μέτρια, τριμμένα
- 100 γρ. καλαμπόκι
- 6-8 μανιτάρια μικρά, ψιλοκομμένα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
- 30 γρ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
- 100 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
- 3 κ.σ. σόγια σος
- 2 κ.σ. ξύδι λευκό
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- 1 κ.γ. κόρν φλάουρ
- ¼ κ.γ. μπούκοβο
- 160 γρ. χυμό ανανά ή νερό
Ένα Riesling από τη Γερμανία με έντονο φρουτώδη χαρακτήρα και κοφτερή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Riesling Wehlener Sonnenuhr - Dr. Loosen
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
- Για τα vegetarian spring rolls σε φύλλο κρούστας βάζουμε πρώτα σε κατσαρολάκι τον χυμό ντομάτας, το σκόρδο το μπούκοβο και το τζίντζερ.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη σόγια, το ξύδι, το νερό και διαλύουμε σε αυτό το κόρν φλάουρ.
- Προσθέτουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι με την ντομάτα και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα, για περίπου 6-8 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο ή το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τις πιπεριές και το καλαμπόκι.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρότα και το λάχανο.
- Όταν καραμελώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ. από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, αποσύρουμε και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
- Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Για τα spring rolls
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Στον πάγκο εργασίας ανοίγουμε τα φύλλα, το ένα επάνω στο άλλο, και κόβουμε σε 4 ίσια κομμάτια (σταυρό).
- Απλώνουμε σε κάθε κομμένο φύλλο 2 κ.σ. γέμιση και κλείνουμε σε ρολάκι.
- Αλείφουμε με το ασπράδι τις άκρες για να κολλήσει και κατόπιν όλο το ρολάκι.
- Αραδιάζουμε τα spring rolls σε ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε με τη γλυκόξινη σάλτσα.
- Το κινέζικο λάχανο μπορεί να αντικατασταθεί με λευκό. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε λαχανικά όπως τριμμένο κολοκυθάκι ή κολοκύθα, φύτρες φασολιών και να εμπλουτίσουμε με 200 γρ. ψιλοκομμένες γαρίδες ή κοτόπουλο.
- Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα spring rolls στην κατάψυξη και να τα ψήνουμε όποτε θέλουμε.