Υλικά

Για τη ζύμη

  • 290 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ φλ. βούτυρο φυτικό (κρύο, κομμένο σε κύβους)
  • 90 ml νερό παγωμένο
  • ½ κ.γ. θυμάρι (προαιρετικά) 

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη

Για τη γέμιση

  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
  • 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ελαιόλαδο
  • 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μοσχοφίλερο με αρώματα τριαντάφυλλου, βερίκοκου, μήλου και φλούδας εσπεριδοειδών. Η πρόταση του WSPC: Τομή Μοσχοφίλερο Ροζέ Οινοποιείο Τρουπή

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Για τα λαχανικά

  1. Για τη vegan γκαλέτ με ανοιξιάτικα λαχανικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε λεπτές φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί.
  3. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.

Για τη σάλτσα ντομάτας

  1. Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας.
  2. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για την τάρτα

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το φυτικό βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας, κάνοντας γρήγορες κινήσεις ώστε το βούτυρο να μη ζεσταθεί.
  2. Ρίχνουμε το κρύο νερό μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και πάλι με τα χέρια μας ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Συνεχίζουμε μέχρι να μην υπάρχει μέρος του αλευριού που να είναι στεγνό. Προσέχουμε όμως να μην το παρακάνουμε, δε θέλουμε να ζεστάνουμε με τα χέρια μας το βούτυρο.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  5. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε διάμετρο περίπου 40 εκ. πάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αν χρειαστεί κατά το άνοιγμα προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  6. Πρώτα απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και έπειτα στρώνουμε από πάνω τα λαχανικά φροντίζοντας να αφήσουμε κενό περίπου 2 εκ. από τις άκρες της ζύμης. Προσθέτουμε και τα ντοματίνια.
  7. Διπλώνουμε τη ζύμη που έχουμε αφήσει κενή γύρω από τη γέμιση ώστε να την εγκλωβίσει μέσα της.
  8. Μεταφέρουμε στη σχάρα του φούρνου με το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Αν θέλουμε, μπορούμε να συντηρήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες, ενώ στην κατάψυξη μπορεί να μείνει μέχρι και 2 μήνες.