Υλικά

για 16 τυροπιτάκια

  • 2 φύλλα σφολιάτας 
  • 500γρ. κατίκι Δομοκού 
  • 1 αυγό

Ασύρτικο με Sauvignon Blanc με αρώματα περγαμόντου, γκρέιπφρουτ, αχλαδιού και λευκών λουλουδιών που συνδυάζονται με ορυκτές και φυτικές νότες. Η πρόταση του WSPC: Oros Akrathos - Newlands Winery 
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα τυροπιτάκια με κατίκι και σφολιάτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  2. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας οριζόντια μπροστά μας και το χωρίζουμε με το μαχαίρι σε δύο ίσα μέρη. Τοποθετούμε το ¼ του τυριού κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του και το τυλίγουμε σε ρολό.
  3. Μεταφέρουμε το ρολό σε μακρόστενο ταψάκι με τη ραφή από κάτω και κλείνουμε τις άκρες του για να μη φύγει η γέμιση.
  4. Ετοιμάζουμε άλλα 3 ρολά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τα τοποθετούμε στη σειρά, το ένα δίπλα από το άλλο, αφήνοντας λίγο κενό γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν στο ψήσιμο.
  5. Χτυπάμε το αυγό με λίγο κρύο νερό και αλείφουμε τα ρολά μας με πινέλο. Με ένα μαχαίρι τα χαράζουμε κάθετα ανά 4 εκ. και τα ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
  6. Κόβουμε το κάθε ρολό εκεί που χαράξαμε και σερβίρουμε τα τυροπιτάκια ζεστά ή χλιαρά.

Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένη ζύμη την αφήνουμε από την προηγούμενη στη συντήρηση. Για να τη χρησιμοποιήσουμε τη βγάζουμε 5 λεπτά πριν ξεκινήσουμε από το ψυγείο για να μαλακώσει λίγο πριν την ανοίξουμε.