Υλικά
για 20 τυροπιτάκια
- 1 συσκευασία σφολιατάκια στρογγυλά
- 500γρ. κατίκι Δομοκού
- 1 αυγό
Ασύρτικο με Sauvignon Blanc με αρώματα περγαμόντου, γκρέιπφρουτ, αχλαδιού και λευκών λουλουδιών που συνδυάζονται με ορυκτές και φυτικές νότες. Η πρόταση του WSPC: Oros Akrathos - Newlands Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα τυροπιτάκια με κατίκι και σφολιάτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Βάζουμε σε κάθε σφολιατάκι 1 κουταλιά τυρί στην άκρη της μιας πλευράς. Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο αφού βρέξουμε λίγο την άκρη της ζύμης.
- Πιέζουμε τις άκρες με πιρούνι για να τα σφραγίσουμε.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια.
- Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε τα τυροπιτάκια με πινέλο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ωραία. Τα τρώμε ζεστά!