
Υλικά
για 16 τυροπιτάκια
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 500γρ. κατίκι Δομοκού
- 1 αυγό
Ασύρτικο με Sauvignon Blanc με αρώματα περγαμόντου, γκρέιπφρουτ, αχλαδιού και λευκών λουλουδιών που συνδυάζονται με ορυκτές και φυτικές νότες. Η πρόταση του WSPC: Oros Akrathos - Newlands Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα τυροπιτάκια με κατίκι και σφολιάτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας οριζόντια μπροστά μας και το χωρίζουμε με το μαχαίρι σε δύο ίσα μέρη. Τοποθετούμε το ¼ του τυριού κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του και το τυλίγουμε σε ρολό.
- Μεταφέρουμε το ρολό σε μακρόστενο ταψάκι με τη ραφή από κάτω και κλείνουμε τις άκρες του για να μη φύγει η γέμιση.
- Ετοιμάζουμε άλλα 3 ρολά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τα τοποθετούμε στη σειρά, το ένα δίπλα από το άλλο, αφήνοντας λίγο κενό γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν στο ψήσιμο.
- Χτυπάμε το αυγό με λίγο κρύο νερό και αλείφουμε τα ρολά μας με πινέλο. Με ένα μαχαίρι τα χαράζουμε κάθετα ανά 4 εκ. και τα ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
- Κόβουμε το κάθε ρολό εκεί που χαράξαμε και σερβίρουμε τα τυροπιτάκια ζεστά ή χλιαρά.
Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένη ζύμη την αφήνουμε από την προηγούμενη στη συντήρηση. Για να τη χρησιμοποιήσουμε τη βγάζουμε 5 λεπτά πριν ξεκινήσουμε από το ψυγείο για να μαλακώσει λίγο πριν την ανοίξουμε.