Υλικά

για 20 τυροπιτάκια

  • 1 συσκευασία σφολιατάκια στρογγυλά
  • 500γρ. κατίκι Δομοκού
  • 1 αυγό

Ασύρτικο με Sauvignon Blanc με αρώματα περγαμόντου, γκρέιπφρουτ, αχλαδιού και λευκών λουλουδιών που συνδυάζονται με ορυκτές και φυτικές νότες. Η πρόταση του WSPC: Oros Akrathos - Newlands Winery 
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα τυροπιτάκια με κατίκι και σφολιάτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  2. Βάζουμε σε κάθε σφολιατάκι 1 κουταλιά τυρί στην άκρη της μιας πλευράς. Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο αφού βρέξουμε λίγο την άκρη της ζύμης.
  3. Πιέζουμε τις άκρες με πιρούνι για να τα σφραγίσουμε.
  4. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια.
  5. Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε τα τυροπιτάκια με πινέλο.
  6. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ωραία. Τα τρώμε ζεστά!