Υλικά
για 16 κομμάτια
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 200 γρ. τυρί cottage
- 150 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
- 150 γρ. φέτα σπασμένη
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 αυγό + 2 κ.σ. νερό για την επάλειψη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα σφολιατάκια με cottage και άλλα τυριά ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το cottage, το γκούντα, τη φέτα και πιπέρι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας οριζόντια μπροστά μας και το χωρίζουμε με το μαχαίρι σε δύο ίσα μέρη. Τοποθετούμε το ¼ της γέμισης κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και τυλίγουμε σε ρολό.
- Μεταφέρουμε το ρολό σε μακρόστενο ταψάκι με τη ραφή από κάτω και κλείνουμε τις άκρες του για να μη φύγει η γέμιση.
- Ετοιμάζουμε άλλα 3 ρολά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τα τοποθετούμε στη σειρά, το ένα δίπλα από το άλλο, αφήνοντας λίγο κενό γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν στο ψήσιμο.
- Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε τα ρολάκια με πινέλο.
- Με ένα μαχαίρι τα χαράζουμε κάθετα ανά 4 εκ. και τα ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
- Κόβουμε το κάθε ρολό εκεί που χαράξαμε και σερβίρουμε τα τυροπιτάκια ζεστά ή χλιαρά.
Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένη ζύμη την αφήνουμε από την προηγούμενη στη συντήρηση. Για να τη χρησιμοποιήσουμε τη βγάζουμε 5 λεπτά πριν ξεκινήσουμε από το ψυγείο για να μαλακώσει λίγο πριν την ανοίξουμε.
Ελένη Ψυχούλη