Υλικά

 για 16 κομμάτια

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 200 γρ. τυρί cottage
  • 150 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 150 γρ. φέτα σπασμένη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 αυγό + 2 κ.σ. νερό για την επάλειψη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα σφολιατάκια με cottage και άλλα τυριά ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το cottage, το γκούντα, τη φέτα και πιπέρι.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας οριζόντια μπροστά μας και το χωρίζουμε με το μαχαίρι σε δύο ίσα μέρη. Τοποθετούμε το ¼ της γέμισης κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και τυλίγουμε σε ρολό.
  4. Μεταφέρουμε το ρολό σε μακρόστενο ταψάκι με τη ραφή από κάτω και κλείνουμε τις άκρες του για να μη φύγει η γέμιση.
  5. Ετοιμάζουμε άλλα 3 ρολά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τα τοποθετούμε στη σειρά, το ένα δίπλα από το άλλο, αφήνοντας λίγο κενό γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν στο ψήσιμο.
  6. Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε τα ρολάκια με πινέλο.
  7. Με ένα μαχαίρι τα χαράζουμε κάθετα ανά 4 εκ. και τα ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
  8. Κόβουμε το κάθε ρολό εκεί που χαράξαμε και σερβίρουμε τα τυροπιτάκια ζεστά ή χλιαρά.

Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένη ζύμη την αφήνουμε από την προηγούμενη στη συντήρηση. Για να τη χρησιμοποιήσουμε τη βγάζουμε 5 λεπτά πριν ξεκινήσουμε από το ψυγείο για να μαλακώσει λίγο πριν την ανοίξουμε.