Υλικά
για 8 μπιφτέκια
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι μικρό, τριμμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ξινόμαυρο, εξωστρεφές, με αρώματα τροπικών φρούτων, κερασιού και γλυκών μπαχαρικών, με αισθητή οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Ξινόμαυρο Κτήμα Γεροβασιλείου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα μπιφτέκια κοτόπουλο βάζουμε σε μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το καρότο, τη φρυγανιά, το αυγό, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνουμε καλά για 3–4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μείγμα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε μπιφτέκια μέτριου μεγέθους. Αν κολλάει το μείγμα πολύ στα χέρια μπορούμε να τα βρέχουμε με λίγο νερό.
Για ψήσιμο στο φούρνο:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε λαδωμένο ταψί ή ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 20–25 λεπτά, γυρίζοντάς τα στα μέσα του ψησίματος.
Για ψήσιμο στη σχάρα/ αντικολλητικό τηγάνι:
- Ζεσταίνουμε τη σχάρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 5–6 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά.
- Μπορούμε να σερβίρουμε με σαλάτα, ρύζι, πατάτες ή σαν μπεργκερ σε ψωμάκι.
Για πιο ζουμερό αποτέλεσμα επιλέγουμε κιμά από μπούτι ή ανάμεικτο μπούτι-στήθος.