Υλικά

για 8 μπιφτέκια

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι μικρό, τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Ξινόμαυρο, εξωστρεφές, με αρώματα τροπικών φρούτων, κερασιού και γλυκών μπαχαρικών, με αισθητή οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Ξινόμαυρο Κτήμα Γεροβασιλείου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα μπιφτέκια κοτόπουλο βάζουμε σε μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το καρότο, τη φρυγανιά, το αυγό, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ζυμώνουμε καλά για 3–4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μείγμα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  3. Πλάθουμε μπιφτέκια μέτριου μεγέθους. Αν κολλάει το μείγμα πολύ στα χέρια μπορούμε να τα βρέχουμε με λίγο νερό.

Για ψήσιμο στο φούρνο: 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε λαδωμένο ταψί ή ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 20–25 λεπτά, γυρίζοντάς τα στα μέσα του ψησίματος.

Για ψήσιμο στη σχάρα/ αντικολλητικό τηγάνι: 

  1. Ζεσταίνουμε τη σχάρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 5–6 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά.
  3. Μπορούμε να σερβίρουμε με σαλάτα, ρύζι, πατάτες ή σαν μπεργκερ σε ψωμάκι.

Για πιο ζουμερό αποτέλεσμα επιλέγουμε κιμά από μπούτι ή ανάμεικτο μπούτι-στήθος.