Υλικά
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ ή χωριάτικο λεπτοκομμένο
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 4 φέτες τυρί που λιώνει εύκολα (π.χ. γραβιέρα, έμενταλ, τσένταρ)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • λίγη μουστάρδα ή μπεσαμέλ (προαιρετικά)
     
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το κλασικό τοστ με ζαμπόν και τυρί βουτυρώνουμε ελαφρά την εξωτερική πλευρά κάθε φέτας ψωμιού.
  2. Πάνω στις μισές φέτες ψωμιού βάζουμε από μία φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν.
  3. Απλώνουμε λίγη μουστάρδα ή μπεσαμέλ στις υπόλοιπες φέτες ψωμιού και κλείνουμε τα τοστ.
  4. Τα ψήνουμε σε τοστιέρα ή τηγάνι, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρυσό χρώμα το ψωμί. Αν χρησιμοποιήσουμε τηγάνι, ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως.