Υλικά
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 100 γρ. τυρί γραβιέρα ή γκρουγιέρ, τριμμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 200 ml γάλα
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το croque monsieur (κροκ μεσιέ) πρώτα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ: Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  2. Ρίχνουμε σιγά - σιγά το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  4. Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με μπεσαμέλ και βάζουμε από πάνω 1 φέτα ζαμπόν και τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού και καλύπτουμε ξανά με μπεσαμέλ και τυρί.
  5. Ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Για πιο τραγανό αποτέλεσμα, μπορούμε να φρυγανίσουμε τις φέτες ψωμιού λίγα λεπτά πριν τη σύνθεση του τοστ.