Υλικά

για 4 κομμάτια 

Για τις arepas

  • 1 φλ. καλαμποκάλευρο precooked (π.χ. Harina P.A.N.)
  • 1¼ φλ. νερό χλιαρό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 2 φλ. pulled pork (μαγειρεμένο, π.χ. με BBQ sauce ή παραδοσιακά με σκόρδο, κύμινο, λάιμ κλπ.)
  • coleslaw, αβοκάντο, καυτερή σάλτσα, φρέσκος κόλιανδρο, προαιρετικά

Zinfandel με αρώματα κόκκινου και μαύρου φρούτου, μαύρου πιπεριού και γλυκών μπαχαρικών. Η πρόταση του WSPC: Zinfandel Artezin Wine
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα αρέπας (arepas) από τη Βενεζουέλα ανακατεύουμε σε μπολ το νερό με το αλάτι, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε 4 δίσκους (~1-2 εκ. πάχος).
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, ψήνουμε τις arepas 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Μπορούν να μπουν και στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180°C αν τις θέλουμε πιο τραγανές.
  3. Τις ανοίγουμε προσεκτικά στη μέση (σαν τσεπούλες) και τις γεμίζουμε με pulled pork και τα υλικά της επιλογής μας.
  • Σερβίρονται συνήθως ζεστές, με λίγη coleslaw ή guacamole στο πλάι.
  • Συνδυάζονται τέλεια με τηγανητές μπανάνες (plantains) ή μαύρα φασόλια.