Υλικά
για 4 κομμάτια
Για τις arepas
- 1 φλ. καλαμποκάλευρο precooked (π.χ. Harina P.A.N.)
- 1¼ φλ. νερό χλιαρό
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 2 φλ. pulled pork (μαγειρεμένο, π.χ. με BBQ sauce ή παραδοσιακά με σκόρδο, κύμινο, λάιμ κλπ.)
- coleslaw, αβοκάντο, καυτερή σάλτσα, φρέσκος κόλιανδρο, προαιρετικά
Zinfandel με αρώματα κόκκινου και μαύρου φρούτου, μαύρου πιπεριού και γλυκών μπαχαρικών. Η πρόταση του WSPC: Zinfandel Artezin Wine
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα αρέπας (arepas) από τη Βενεζουέλα ανακατεύουμε σε μπολ το νερό με το αλάτι, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε 4 δίσκους (~1-2 εκ. πάχος).
- Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, ψήνουμε τις arepas 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Μπορούν να μπουν και στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180°C αν τις θέλουμε πιο τραγανές.
- Τις ανοίγουμε προσεκτικά στη μέση (σαν τσεπούλες) και τις γεμίζουμε με pulled pork και τα υλικά της επιλογής μας.
- Σερβίρονται συνήθως ζεστές, με λίγη coleslaw ή guacamole στο πλάι.
- Συνδυάζονται τέλεια με τηγανητές μπανάνες (plantains) ή μαύρα φασόλια.
Αμαρυλλίς Τσέγκου