Η αλήθεια είναι ότι αυτή η συνταγή έχει μια μικρή διαδικασία, καθώς το κρέας θα πρέπει να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα και στη συνέχεια θα σιγομαγειρευτεί στη γάστρα. Το αποτέλεσμα όμως δικαιώνει την αναμονή! Τώρα αν βιάζεστε πολύ, μπορείτε να το βάλετε στη χύτρα και να το μαγειρέψετε για περίπου 60-70 λεπτά.

Καλό είναι να αφαιρέσετε το περιττό λίπος από το κρέας και αν είναι ένα ολόκληρο κομμάτι, να το κόψετε στα δύο. Επίσης, προαιρετικά πριν μπει στον φούρνο, μπορείτε να το σοτάρετε ελαφρά για μερικά λεπτά από όλες τις πλευρές.

Pulled pork

Pulled pork burger

Προσοχή! Αν φτιάξετε το κρέας από την προηγούμενη, δεν το μαδάτε αμέσως, αλλά το φυλάτε στο ψυγείο μαζί με τα υγρά από το μαγείρεμά του. Για να το ζεστάνετε, βάζετε τα κομμάτια στον φούρνο για 15-20 λεπτά στους 160°C ή στα μικροκύματα 2 λεπτά.

Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό από ωμοπλάτη (χωρίς κόκκαλο)
  • 250 ml αναψυκτικό τύπου cola

Για τη μαρινάδα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
  • 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ.  πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. μπούκοβο

Για τα burger

  • ψωμάκια για burger
  • φέτες ντομάτας
  • πίκλες
  • φέτες τσένταρ
  • bbq sauce

Ένα Αγιωργίτικο, με αρωματική πολυπλοκότητα κόκκινων φρούτων και γλυκών μπαχαρικών, καπνού και βανίλιας με μαλακές ταννίνες και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSCP: Νεμέα - Κτήμα Μπίζιος

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το burger με pulled pork στη γάστρα στεγνώνουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας. Σε μικρό μπολ, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του κρέατος. Αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα (ή και μία νύχτα) στο ψυγείο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. 
  3. Ρίχνουμε στη γάστρα το αναψυκτικό και από πάνω τοποθετούμε το κρέας. 
  4. Σκεπάζουμε καλά το κρέας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και μετά με αλουμινόχαρτο, κλείνουμε με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στον φούρνο για 3 ώρες και 30 λεπτά. Μόλις αυτές περάσουν, ελέγχουμε το κρέας, που πρέπει να είναι πολύ μαλακό και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς να σκεπάσουμε ξανά το κρέας για 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρει χρώμα.
  5. Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και όσο είναι ζεστό, το ανοίγουμε με δύο πιρούνια και το μαδάμε. 
  6. Προσθέτουμε μερικές κουταλιές από τη υγρά που υπάρχουν στο ταψί και ανακατεύουμε.
  7. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρά τα ψωμάκια και τα γεμίζουμε με μπόλικο pulled pork, ντομάτα, τυρί, πίκλες, bbq sauce και ό,τι άλλο μας αρέσει.
  • Μπορούμε να μαγειρέψουμε το χοιρινό σε slow cooker, στην πιο χαμηλή θερμοκρασία για 6-8 ώρες.
  • Εκτός από burger, μπορούμε να γεμίσουμε με το pulled pork και bao buns, τορτίγιες ακόμα και πίτες για σουβλάκι.