Τα σύκα και τα σταφύλια, τα γλυκά αυτά φρούτα που βρίσκουμε σε αφθονία στην αγορά κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, μπορούν να μπουν παντού. Τα απολαμβάνουμε σκέτα, ως έχουν, αλλά τα βάζουμε και σε σαλάτες, χυμούς, τάρτες και μπρουσκέτες, ενώ μαζί τους φτιάχνουμε και υπέροχες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού που μπορούμε να απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο.

Μην ξεχνάς άλλωστε, ότι τόσο τα σύκα όσο και τα σταφύλια, πέρα από νόστιμα είναι και ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον οργανισμό. Ειδικότερα, τα σύκα κάνουν, μεταξύ άλλων, καλό την καρδιά, τα οστά και παρά τη γλύκα τους βοηθούν στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης, ενώ τα σταφύλια είναι γνωστά για την υψηλή τους περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και επιπλέον, βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι έχεις κάθε λόγο να τα εντάξεις καθημερινά στη διατροφή σου τώρα που είναι στην εποχή τους.

Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα αποξηραμένα σύκα, που μπορείς μεν να βρεις στην αγορά όλο τον χρόνο, για να τα προσθέτεις σε σαλάτες ή στο γιαούρτι σου, αλλά τώρα μπορείς να τα φτιάξεις και εσύ εύκολα στο σπίτι. Εδώ σου έχουμε και τη συνταγή: Πώς αποξηραίνουμε σύκα στο σπίτι. Δοκίμασε να τα φτιάξεις και θα μας θυμηθείς!