Υλικά
            
        
        
        
        
    - 8 σύκα
 - 1 μπουράτα
 - φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο
 - εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 - πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 - φύλλα δυόσμου ή baby ρόκα (προαιρετικά)
 
 Διαδικασία
        
            
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τη σαλάτα με φρέσκα σύκα και μπουράτα καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στα δύο.
 - Τα απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας, σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και τα πατάμε ελαφρά με τον πάτο ενός ποτηριού να «ανοίξουν», θυμίζοντας φέτες για καρπάτσιο.
 - Μεταφέρουμε σε πιάτο και βάζουμε από πάνω τη μπουράτα, κομμένη με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.
 - Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής μας.
 - Ραντίζουμε τη σαλάτα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορούμε να τη γαρνίρουμε και με φύλλα φρέσκου δυόσμου ή baby ρόκα.