Υλικά
για 4 κομμάτια
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 8 κ.σ. μαρμελάδα σύκο
- 4-6 σύκα
- αμύγδαλα φιλέ
- 1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
Για το σερβίρισμα
- κανέλα και λίγα φιστίκια Αιγίνης
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα σφολιατίνια με φρέσκα σύκα πλένουμε καλά τα σύκα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε καθαρό πάγκο και το κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι από 2 κ.σ. μαρμελάδα και την απλώνουμε με κουτάλι.
- Μοιράζουμε σε κάθε κομμάτι τα σύκα και διπλώνουμε τις άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C βαθμούς.
- Αλείφουμε το φύλλο με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.
- Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
- Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια ψιλοκομμένα και την κανέλλα. Σερβίρουμε εάν θέλουμε με παγωτό βανίλια.