Τα σταφύλια είναι εξαιρετικά για αποτοξίνωση, πλούσια σε βιταμίνες C, B6 και K, κάλιο και αντιοξειδωτικά. Ενυδατώνουν και βοηθούν στην αποβολή τοξινών, ενώ προστατεύουν την καρδιά και τον εγκέφαλο. Παράλληλα, σε αυτόν τον vegan και αποτοξινωτικό χυμό, θα προσθέσεις σπανάκι και τζίντζερ, που ενισχύουν την πέψη και την αντιφλεγμονώδη δράση. Μάλιστα, το σπανάκι είναι γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα, ενώ το τζίντζερ ανακουφίζει από πονοκεφάλους και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Για επιπλέον θρεπτικά συστατικά, θα προσθέσεις επίσης ξινόμηλο και ακτινίδιο, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες, που βοηθούν στην πέψη και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.

Υλικά για 2 - 4 ποτήρια χυμό

  • 700 γρ. σταφύλι άσπρο χωρίς κουκούτσια
  • 80 γρ. χυμό λεμόνι
  • 1 ακτινίδιο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 20 γρ. τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 200 γρ. σπανάκι
  • ½ ξινόμηλο κομμένο σε κομμάτια (με ή χωρίς τη φλούδα)

Διαδικασία

Αφαιρείς τα πολύ χοντρά κοτσάνια από το σπανάκι σπανάκι.

Βάζεις στο μπλέντερ το σταφύλι, το ακτινίδιο, το ξινόμηλο, το τζίντζερ και πολτοποιείς μέχρι να έχεις ένα λείο μείγμα.

Προσθέτεις το σπανάκι και χτυπάς να ομογενοποιηθούν καλά. Μπορείς να το αραιώσεις τον χυμό προσθέτοντας λίγο κρύο νερό.

Σερβίρεις σε ποτήρια και απολαμβάνεις σκέτο ή με λίγο πάγο.