Το σύκο αδιαμφισβήτητα ταιριάζει με το τυρί. Σε αυτή τη συνταγή θα το μαρινάρουμε ελαφρά και θα φτιάξουμε στα γρήγορα ένα νόστιμο σνακ, γεμάτο αντιθέσεις και αρώματα καλοκαιριού.

Μπρουσκέτα με σύκα

Μπρουσκέτα με σύκα

Υλικά
  • 4-5 σύκα
  • 160 γρ. ανθότυρο ή ρικότα
  • 4 μεγάλες φέτες ψωμί ζυμωτό
  • mix από ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα (π.χ. καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους, κράνμπερι, σταφίδες, μαύρο σουσάμι)
  • φύλλα βασιλικού

Για τη μαρινάδα

  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
  • Χυμό + ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Μαλαγουζιά με πολυπλοκότητα από φρουτώδη και ανθικά αρώματα, δροσιστική οξύτητα και επίγευση με διάρκεια. Η πρόταση του WSPC: Κλεψύδρα Samartzis Estate Wines

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μπρουσκέτα με ανθότυρο και φρέσκα σύκα πλένουμε τα σύκα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα σύκα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 15 λεπτά.
  3. Φρυγανίζουμε το ψωμί και αλείφουμε την κάθε φέτα με αρκετή ποσότητα τυριού.
  4. Βάζουμε από πάνω τα μαριναρισμένα σύκα, πασπαλίζουμε με το mix από ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα και σερβίρουμε.