Υλικά
για 6 μπρουσκέτες
- 6 φέτες ψωμί λευκό, χωριάτικο
- 1-2 αχλάδια ώριμα, κομμένα σε φέτες
- 100 γρ. τυρί μαλακό, όπως μπρι (εναλλακτικά κατσικίσιο, ρικότα ή ό,τι άλλο θέλουμε)
- 1 χούφτα καρύδια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
- 2-3 κ.γ. μέλι
- λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα της μπρουσκέτας
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Riesling όψιμου τρύγου από τη Γερμανία, με αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων, μελιού και ροδοπέταλων. Η πρόταση του WSPC: Riesling Spätlese Robert Weil
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις μπρουσκέτες με μπρι, αχλάδι, μέλι και καρύδια αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο και τις φρυγανίζουμε στην τοστιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Μεταφέρουμε σε πιατέλα και απλώνουμε πάνω τους τις φέτες του αχλαδιού και στη συνέχεια το τυρί (αν είναι κατσικίσιο ή φέτα, το θρυμματίζουμε με πιρούνι).
- Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και περιχύνουμε κάθε μπρουσκέτα με λίγο μέλι (περίπου ½ κ.γ. ανά φέτα).
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.