Υλικά
- πρασινάδες της αρεσκείας μας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμο μείγμα σαλάτας)
- 1 αχλάδι καθαρισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 φλ. ρώγες σταφυλιού χωρίς κουκούτσι (σταφίδα)
- 150 γρ. μπλε τυρί
- 5 φέτες προσούτο
- ¾ φλ. καρύδια χοντροκομμένα ή ολόκληρα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σως
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- χυμό από ½ λεμόνι
- 2 κ.σ. ξύδι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ροζέ Μούχταρο με έντονα αρώματα φράουλας, κερασιού και ροδιού, δροσιστική οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Μούχταρο One Samartzis Estate Wines
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη πράσινη σαλάτα με σταφύλι, αχλάδι, προσούτο και μπλε τυρί σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά τα καρύδια, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν πολύ ελαφρά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Βάζουμε τη σαλάτα σε μπολ, αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε τα καρύδια, το μπλε τυρί σπασμένο σε μπουκίτσες, τα σταφύλια, τον μαϊντανό, το αχλάδι και το προσούτο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές.
- Σε μπολ ή σε βαζάκι, χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για τη σως και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.