Ξένο έθιμο ή όχι, η γαλοπούλα είναι για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά αναπόσπαστο μέρος στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων. Ροδαλή - ροδαλή, με τραγανή κρούστα, τρυφερή στο εσωτερικό, με γέμιση ή χωρίς, η γαλοπούλα ψήνεται ευλαβικά και για ώρες στον φούρνο, μέχρι να βγει αχνιστή και να πάρει τη θέση της, ως μεγάλη πρωταγωνίστρια, στο κέντρο του τραπεζιού, όπου την πλαισιώνουν όλα τα υπόλοιπα: σαλάτες, συνοδευτικά και ορεκτικά.

Εδώ θα βρεις λοιπόν μερικές συνταγές για γαλοπούλα γεμιστή, ή με ένα ιδιαίτερο γλάσο, καθώς και όλα τα tips που χρειάζεσαι για απόλυτη επιτυχία στην ετοιμασία της. Και επειδή όσοι και αν μαζευτούμε στο γιορτινό τραπέζι, πάντα θα μας μείνει γαλοπούλα, σου έχουμε και μερικές συνταγές για τις επόμενες μέρες, ώστε να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα με τον πιο νόστιμο τρόπο.