Ξένο έθιμο ή όχι, η γαλοπούλα είναι για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά αναπόσπαστο μέρος στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων. Ροδαλή - ροδαλή, με τραγανή κρούστα, τρυφερή στο εσωτερικό, με γέμιση ή χωρίς, η γαλοπούλα ψήνεται ευλαβικά και για ώρες στον φούρνο, μέχρι να βγει αχνιστή και να πάρει τη θέση της, ως μεγάλη πρωταγωνίστρια, στο κέντρο του τραπεζιού, όπου την πλαισιώνουν όλα τα υπόλοιπα: σαλάτες, συνοδευτικά και ορεκτικά.
Εδώ θα βρεις λοιπόν μερικές συνταγές για γαλοπούλα γεμιστή, ή με ένα ιδιαίτερο γλάσο, καθώς και όλα τα tips που χρειάζεσαι για απόλυτη επιτυχία στην ετοιμασία της. Και επειδή όσοι και αν μαζευτούμε στο γιορτινό τραπέζι, πάντα θα μας μείνει γαλοπούλα, σου έχουμε και μερικές συνταγές για τις επόμενες μέρες, ώστε να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα με τον πιο νόστιμο τρόπο.
Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κατεψυγμένη γαλοπούλα
Πώς να κόψεις σωστά τη γαλοπούλα
Γαλοπούλα γεμιστή με συκωτάκια, δαμάσκηνα και κάστανα
Γαλοπούλα ψητή με γλάσο από χυμό μήλου
Γαλοπούλα με πορτοκάλι και μέλι
Γέμιση γαλοπούλας με προζυμένιο ψωμί, λουκάνικα και σταφίδες
Εύκολη γέμιση γαλοπούλας με ψωμί, κιμά και συκωτάκια γαλοπούλας
Σούπα με γαλοπούλα που περίσσεψε και noodles
Εύκολη συνταγή για τηγανητό ρύζι με γαλοπούλα που περίσσεψε
Λαχταριστό σάντουιτς με γαλοπούλα που περίσσεψε και BBQ sauce