Το θέατρο είναι από τις πιο αγαπημένες εξόδους. Εντάξει, όχι για όλους, αλλά για τους περισσότερους. Για όλους εμάς, λοιπόν, που τρέχουμε να δούμε κάθε νέα παράσταση που ανεβαίνει στη σκηνή, ένα είναι το ερώτημα αφού αυτή ρίξει αυλαία: Πού θα πάμε για ένα ποτό μετά; Κι αν μάλιστα έχεις πάει θέατρο κατευθείαν από τη δουλειά, διόλου απίθανο το ποτό να γίνει και φαγητό. Διότι είτε είναι η καλύτερη παράσταση που έχεις δει, είτε την πάτησες για τα καλά, λίγη έξοδος ακόμα για να το συζητήσεις και να το εμπεδώσεις χρειάζεται. Κάποια θέατρα το έχουν προνοήσει και έχουν το δικό τους μπαράκι, ωστόσο, αυτά είναι λίγα. Στον παρακάτω οδηγό θα βρεις ενδιαφέρουσες επιλογές για ποτό ή φαγητό σε όλες τις θεατρικές πιάτσες της Αθήνας.

Γράφουν οι: Νικόλας Δρόσος, Νάντια Λιαργκόβα, Βέρα Πάρδου, Γεωργία Περιμένη, Μάρω Σενετάκη, Ιωάννα Σταμούλου, Άρτεμις Τσίπη, Ελένη Ψυχούλη

Μεταξουργείο

Μπλε Παπαγάλος

Μπλε παπαγάλος


Μπλε παπαγάλος

Μπλε παπαγάλος

Χειμώνα - καλοκαίρι, αγαπημένο στέκι για καφέ, ποτό, τσίμπημα, αλλά και γλυκάκι - δεν χάνω ποτέ την ευκαιρία να απολαύσω το καταπληκτικό τσιζκέικ τους κάθε φορά που θα πάω -, ο Μπλε Παπαγάλος μου ταιριάζει για κάθε ώρα της ημέρας. Τον χειμώνα θα απολαύσω συνήθως χαλαρό ποτό στον vintage εσωτερικό του χώρο, με ωραίες μουσικές και το καλοκαίρι θα αράξω στα τραπεζάκια που απλώνονται γενναιόδωρα στην πλατεία. Ο Μπλε Παπαγάλος είναι επίσης καλή επιλογή για χαλαρή έξοδο μετά από μία παράσταση στις θεατρικές σκηνές του Μεταξουργείου. Αν τώρα έχω όρεξη για κάτι πιο street, θα πιω ένα Aperol spritz στον Παπαγάλο και θα πεταχτώ και μία στη Γαλιάντρα ακριβώς δίπλα, για τα φημισμένα κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές. Γ.Π.

Μπλε Παπαγάλος. Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο, τηλ. 211-01.21.099

Πυρολίκι

Υπάρχει μια μικρή αυλή στο Μεταξουργείο που δεν την πιάνει το μάτι σου - αφού βρίσκεται στην πίσω μεριά του μαγαζιού και χωρίς οπτική επαφή με τον δρόμο - και είναι για εμένα ό,τι καλύτερο για μετά το θέατρο. Όχι, μόνο λόγω τοποθεσίας, αλλά κυρίως λόγω φαγητού. Το Πυρολίκι είναι γενικά λιτό, με διακόσμηση που παραπέμπει σε νησί και φημίζεται κυρίως για τα πιάτα που εμπνέονται από την κρητική κουζίνα και τις επιλογές σε κρέας. Δοκίμασε, αν δεν το ξέρεις ήδη, το φοβερό μπιφτέκι προβατίνας. Β.Π.

Πυρολίκι. Μεγ. Αλεξάνδρου 117, Μεταξουργείο, τηλ. 210-34.20.293

Ψυρρή

Λοκάλι

Σταθερή επιλογή αν επιλέξεις κάποιο από τα θέατρα της Σαρρή. Τώρα μάλιστα που τις γεύσεις επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και τα κοκτέιλ ο Δημήτρης Κιάκος, θεωρείται must. Πάρε ελληνικούς μεζέδες στη μέση για όλη την παρέα και απόλαυσέ τους συζητώντας για την παράσταση που μόλις είδες σε ένα χαλαρό περιβάλλον, τύπου pub α λα γκρεκ, χωρίς ίχνος «δηθενιάς». Κι αν ήσουν από τους φανατικούς του πιάτου που συνδέθηκε με το Λοκάλι, μην ανησυχείς - οι τηγανητές μπάμιες είναι εδώ και σε περιμένουν στην καλύτερή τους εκδοχή, σερβιρισμένες με πικάντικη κέτσαπ καρότου και πασπαλισμένες με σουσάμι! Ν.Λ.

Λοκάλι. Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ. 210-32.50.673

Wagamama

Το τρίτο αδελφάκι της ασιατικής αλυσίδας άνοιξε πρόσφατα κοντά στα θέατρα της Σαρρή και είναι σίγουρα μια γρήγορη και value for money επιλογή. Σημείωσε ότι Παρασκευή και Σάββατο η κουζίνα του Wagamama κλείνει τα μεσάνυχτα, οπότε προλαβαίνεις να παραγγείλεις το αγαπημένο σου κοτόπουλο Katsu Curry ή τα πολύ δημοφιλή Yaki Soba noodles. Ωστόσο, θα ξεκινήσεις με τα τέλεια edamame, μπορείς να πάρεις και σουσάκι για τη μέση και, αν θες να με ακούσεις, θα παραγγείλεις αντί για κρασί ένα matcha green tea! Ν.Λ.

Αιόλου 46 & Κολοκοτρώνη 62, Αθήνα, τηλ. 210-33.11.111

Εξάρχεια 

Λόντζα της Γειτονιάς

Λόντζα της Γειτονιάς

Λόντζα της Γειτονιάς

Τα έχουμε ξαναπεί για τη Λόντζα της Γειτονιάς, όμως, τι να κάνουμε που κολλάει και εδώ, γιατί είναι αυτό που χρειάζεσαι πριν ή μετά το θέατρο, όπου καμιά φορά δεν χωρούν fancy εστιατόρια, αλλά θέλεις να φας το προσεγμένο κατιτίς σου. Οι κλασικές παραδοσιακές Θρακιώτικες χυλοπίτες με τριμμένη φέτα Μεσσηνίας, φρέσκο βούτυρο Ρούμελης και βιολογικό μπούκοβο Λεωνιδίου, τα λαχταριστά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και πατάτες τηγανητές, το σάντουιτς balik ekmek ή κάποιο πιάτο ημέρας, ταιριάζουν τέλεια στην περίσταση. Αυτό είχα κάνει μετά την παράσταση «Ο θάνατος του εμποράκου» που παίζεται και φέτος στο θέατρο Ζίνα, για να παρηγορηθώ, αφού η συγκλονιστική ιστορία και ο ακόμη πιο συγκλονιστικός Βλαδίμηρος Κυριακίδης ως πρωταγωνιστής με είχαν πραγματικά διαλύσει. Ε, και το κεφτεδάκι με τη σάλτσα ήρθε σαν βάλσαμο στην ψυχή. Γ.Π.

Λόντζα της Γειτονιάς. Χαριλάου Τρικούπη 76, Εξάρχεια, τηλ. 210-36.12.334

Pharaoh

Με τις νέες αφίξεις στην πόλη συμβαίνει κάτι πολύ ιδιαίτερο τα τελευταία δύο χρόνια, αφού τα περισσότερα εστιατόρια γίνονται talk of the town με το που ανοίγουν και το να βρεις τραπέζι άμεσα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ένα από τα πρώτα που άνοιξε αυτό τον «κύκλο άμεσης δημοφιλίας» ήταν το Pharaoh, που μέχρι σήμερα παραμένει μία από τις αγαπημένες επιλογές για έξοδο. Και όχι άδικα, αφού το εστιατόριο του Μανώλη Παπουτσάκη δεν σταματά να μας εκπλήσει σερβίροντας παραδοσιακές, ελληνικές γεύσεις στα καλύτερά τους, ακολουθώντας πιστά την εποχικότητα - γεγονός που σημαίνει ότι τα πιάτα του εστιατορίου ανανεώνονται συχνά. Τώρα τον χειμώνα δηλαδή, μπορείς να βρεις λαχταριστούς και αρωματικούς λαχανοντολμάδες, κάστανα στιφάδο, αλλά και ένα υπέροχο ψάρι σαβόρο με το ξύδι και το δενδρολίβανο απολύτως ισορροπημένα. Σημείωσε ότι στο Pharaoh η κράτηση είναι απαραίτητη και μπορείς να την κάνεις online, οπότε μόλις κλείσεις τα εισιτήρια της επόμενης παράστασης κλείσε αμέσως μετά και το τραπέζι σου. Μ.Σ.

Pharaoh. Σολωμού 54, Εξάρχεια, τηλ. 210-38.08.412

Κέντρο

Jazz in Jazz

Jazz in Jazz

Jazz in Jazz

Ένα μαγαζί που αποτελεί κατά τη γνώμη μου σταθμό για το κέντρο της Αθήνας. Εκεί θα πας για να απολαύσεις κλασικά ποτά και κοκτέιλ μετά την παράσταση και να συζητήσεις γιατί τελικά ο πρωταγωνιστής φέρθηκε με αυτό τον τρόπο. Είναι πιθανό να κάτσεις στο μπαρ, αρχίζοντας τις αναλύσεις και προτού το καταλάβεις, ένα ολόκληρο μαγαζί να βρεθεί να συζητάει μαζί σου. Τότε θα παραγγείλεις και δεύτερο ποτό και όπως θα σηκωθείς για να το παραλάβεις - καθώς το μαγαζί είναι self service - θα μαγευτείς από όλα αυτά τα αντικείμενα που το στολίζουν και του δίνουν χαρακτήρα. Λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια, χωρίς ποτέ να έχει αλλάξει προφίλ και μουσικές προτιμήσεις και μπορείς να το επισκεφτείς από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Β.Π.

Jazz in Jazz. Δεινοκράτους 4, Κολωνάκι, τηλ. 210-72.25.246

Athénée

Ο ιστορικός χώρος που φιλοξένησε όλη την κοσμική Αθήνα του περασμένου αιώνα συνεχίζει να προσελκύει κόσμο που θέλει να δει και να τον δουν. Στάνταρ επιλογή εάν επιλέξεις να κινηθείς στα θέατρα του City Link και του κέντρου, αρκεί να έχεις γερό πορτοφόλι. Όμορφος χώρος, ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός, με πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό. Η μπάρα είναι ίσως η ομορφότερη της Αθήνας, ενώ οι βελούδινες πολυθρόνες σε συνδυασμό με τον κλασάτο κόσμο δημιουργούν την αίσθηση ή μάλλον την ψευδαίσθηση ότι είσαι σε κάποιο πάρτυ για τα Όσκαρ. Ό,τι πρέπει για μετά το θέατρο δηλαδή… Πολλοί επιλέγουν και τον εξωτερικό χώρο για να απολαμβάνουν την περαντζάδα. Ν.Λ.

Athénée. Βουκουρεστίου 9 & Πανεπιστημίου, Αθήνα, τηλ. 210-32.51.450

Alex the fresh pasta bar

Alex the fresh pasta bar

Alex the fresh pasta bar

Τα φρέσκα ζυμαρικά του Alex The fresh pasta bar «βάζουν κάτω», κατά τη γνώμη μου πάντα, πολλά κλασικά ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας και είναι μία πολύ καλή επιλογή για φαγητό μετά από το θέατρο, τόσο λόγω περιοχής (θα το συναντήσεις σε κοντινή απόσταση από μεγάλα θέατρα όπως το Ακροπόλ και το Γκλόρια, ενώ αν έχεις καταφέρει να κλείσεις εισιτήρια για τον sold out Δον Ζουάν στο Βεάκη, αρχικά σου βγάζω το καπέλο, δεύτερον αξίζει να περπατήσεις ένα τεταρτάκι για να βρεθείς στο Alex). Ένας φρέσκος χώρος με χαμηλό φωτισμό αν βρεις να καθίσεις μέσα ή πιο «πεζοδρομάτα» για έξω, πάντως το σίγουρο είναι πως στο τραπέζι σου θα φτάσουν αχνιστά ζυμαρικά κάθε είδους, μαγειρεμένα σε κάποιες από τις πιο ευφάνταστες συνταγές που έχω δοκιμάσει. Οι επιλογές αλλάζουν ανά διαστήματα, όμως best sellers, όπως το «τρουφάκι», θα είναι λογικά εκεί. Γ.Π.

Alex the fresh pasta bar. Μασσαλίας 16, Κολωνάκι, τηλ. 210-36.44.142

Galaxy

Mπαρ με ιστορία, το Galaxy της Σταδίου είναι από τα λίγα στέκια που κρατούν ακόμη στην ψυχή τους την κομψότητα ενός παλιού κόσμου, μιας old fashion Αθήνας. Ο θρυλικός και αθάνατος κύριος Γιάννης ή αλλιώς, ο πιο θρυλικός μπάρμαν της πόλης,  μπορεί πια να έρχεται σαν απλός πελάτης, όμως σ’αυτό το μοναδικό μαγαζί που κατάφερε να στήσει το 1991, τίποτα δεν έχει αλλάξει θέση. Οι παλιές αφίσες, οι φωτογραφίες με τους διάσημους θαμώνες και τους σταρ του σινεμά, τα παλιά αμπαζούρ, η ιστορική μπάρα. Ο κορωνοϊός ήρθε μέσα από μια αναποδιά να δώσει μια νέα ζωή στην πιο κινηματογραφική μπάρα της Αθήνας: Με την απόσταση που όριζαν τα περιοριστικά μέτρα, το Galaxy επεκτάθηκε με τραπεζάκια στη στοά, στα οποία, πλέον, από τη στιγμή που σχολάνε τα γύρω θέατρα, γίνεται χαμός! 

Εδώ θα συναντήσεις τα αγαπημένα σου αστέρια, διάσημους και ημιδιάσημους πρωταγωνιστές, σκηνοθέτες και λοιπούς τεχνικούς των γύρω σκηνών. Καλλιτεχνικές συζητήσεις και κουτσομπολιά με πολλά κοκτέιλ, που μόνο πρόσφατα προστέθηκαν στο μενού ενός κλασικού ποτάδικου που πιστεύει ότι το αλκοόλ είναι μόνο βότκα, ουίσκι και τζιν. Αυτό, όμως, που αγαπάμε στο Galaxy είναι τα σνακ του: Το κλασικό βουτυράτο, τραγανό τοστ που κόβεται σε μικρά τετραγωνάκια, το βουτυράτο, φρυγανισμένο ψωμάκι που συνοδεύει τη ρώσικη σαλάτα και τον τόνο. Νοσταλγικές ποικιλίες κατευθείαν από τη γαστρονομία της δεκαετίας του ’60, με ζαμπόν, τυρί, σαλάμι, ελιές και αγγουράκι, πέστροφα και καπνιστό σολομό και όλα τα πληθωρικά σνακ της εποχής του Τσελεμεντέ. Αργά μέχρι να φύγει και ο τελευταίος πελάτης, στο μοναδικό αθηναϊκό μπαρ που τα γκαρσόνια ακόμη φορούν μαύρο παντελόνι, πουκάμισο και γραβάτα. Ε.Ψ.

Galaxy. Σταδίου 10, Αθήνα, τηλ. 210-32.27.733

Suma

Suma

Στην αρχή του πεζόδρομου της Καλαμιώτου, άνοιξε πρόσφατα η Suma, ένα gastrobar που δεν μοιάζει με τα άλλα. Εδώ θα έρθεις από το απόγευμα και μετά και θα περάσεις καλά γιατί τα συνδυάζει όλα. Ποτό, κοκτέιλ, κρασί και όσο τσίμπι - τσίμπι ή φαγητό τραβάει η όρεξή σου. Η μουσική τους είναι εξαιρετικά καλή και σε ολόσωστη ένταση, παίζεται μόνο από βινύλια και από πολύ ψαγμένους DJs που αλλάζουν καθημερινά. Ο χώρος είναι minimal διακοσμημένος, με ένα σομόν πάτωμα μάλλον τσιμεντοκονία που λάτρεψα, άσπρο - γκρι μάρμαρο στα stool και το μπαρ και αναπαυτικά γκρι καθίσματα. Τραπεζοκαθίσματα έχει και στον πεζόδρομο. Από το μπαρ βγαίνουν καταπληκτικά κοκτέιλ, ενώ η λίστα των κρασιών είναι πολύ καλά ενημερωμένη. Στο δια ταύτα, η κουζίνα βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια - αναφέρομαι στον Δημήτρη Κωστόπουλο και τον Σείριο Κομιχείλη που πρωτογευτήκαμε στον Μυστικό Κήπο, στο Χαλάνδρι. Εδώ βέβαια μαγειρεύουν με άλλο concept. Ο κατάλογος με αφετηρία την Ελλάδα επιχειρεί να κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από 9 πιάτα που αλλάζουν κάθε μήνα, εκτός από το best seller που μπαίνει στη λίστα και του επόμενου. Μέχρι στιγμής, πρωταθλητής είναι τα τορτελίνια που τα γεμίζουν με γαρίδα σπανάκι και γκουαντσάλε και τα σερβίρουν πάνω σε κρέμα καρύδας μαζί με λίγο χαβιάρι. Εγώ βέβαια λάτρεψα το αρνάκι στο αμπελόφυλλο, εσύ μπορεί να προτιμήσεις το μπεργκεράκι με μπιφτέκι προβατίνας και ο φίλος σου το bao bun με pulled iberico χοιρινό, pico de gallo και guacamole. Περί ορέξεως… Ι.Σ.

Suma. Καλαμιώτου 9, Αθήνα, τηλ. 211-00.80.247

Kowalsky

Kowalsky

Το all day bar Kowalsky που άνοιξε τις πόρτες του το 2020, μοιάζει σαν μέρος σκηνικού, ή ενος καμπαρέ άλλης εποχής. Νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο Παρίσι και το Moulin Rouge. Δερμάτινοι καναπέδες και καρέκλες με περίτεχνα σκαλίσματα, συνθέτουν μια ατμόσφαιρα θαλπωρής και θεατρικότητας. Ανοίγει απο νωρίς το πρωί και σερβίρει καφέ, ενώ έχει πολλές επιλογές για brunch. Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο μας απασχολεί η βραδινή του ταυτότητα. Μόλις πέσει λοιπόν η νύχτα, μεταμορφώνεται σε έναν χώρο όπου μπορείς να απολαύσεις κάποια από τα επιλεγμένα κρασιά του καταλόγου ή τα signature κοκτέιλ. Δεν είναι λίγες οι φορές που με τη συνοδεία ψαγμένων μουσικών, είτε live, είτε από Dj Sets, το Kowalsky μετατρέπεται σε music bar. Προτείνω να ζητήσεις το κοκτέιλ Dead End (τζιν με ρούμι, μπίτερ, βερμούτ και amaro) ή το Negroni στην Kowaksly εκδοχή. Και βέβαια, επειδή δεν πάει ξεροσφύρι, υπάρχουν κάποιες αλμυρές επιλογές για τσιμπολόγημα, όπως η μπρουσκέτα με προσούτο, τα ραβιόλι με γκοργκοντζόλα ή η πεντανόστιμη πίτσα Diavola. Και αν έχεις μια ξαφνική επιθυμία για κάτι γλυκό, ένα προφιτερόλ φιστίκι με σως σοκολάτας, θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό Ν.Δ.

Kowalsky. Ακαδημίας 18, Αθήνα, τηλ. 210-36.30.030

Odori 

Για εσένα που μετά το θέατρο δεν είσαι για φαγητό - ή τουλάχιστον κυρίως για φαγητό - και προτιμάς να πιεις ένα ωραίο κοκτέιλ όσο συζητάς για αυτά που σου έκαναν εντύπωση στην παράσταση, τότε η αθηναϊκή βερμουτερία Odori αξίζει να βρίσκεται ψηλά στις επιλογές σου. Εδώ θα δοκιμάσεις το καλύτερο - κατά τη δική μου άποψη - Negroni της πόλης και αν αποφεύγεις το αλκοόλ, τότε σου συστήνω το Perseus G and T mocktail με alcohol free τζιν. Βέβαια, αν στο μεταξύ πεινάσεις, το Odori δεν θα σε δυσαρεστήσει. Η ναπολιτάνικη πίτσα του, με λεπτό ζυμάρι και ωραίο καψαλισμένο στεφάνι, που θα βρεις σε περίπου 10 διαφορετικές εκδοχές, είναι ό,τι πρέπει για τη μέση. Μ.Σ.

Odori. Σκουλενίου 2, πλ. Αγίων Θεοδώρων, τηλ. 210-33.14.674

Κυψέλη

Έπρεπε

Στην Κυψέλη υπάρχει το Έπρεπε και ευτυχώς αφού... έπρεπε και πρέπει να το επισκέπτεσαι συχνά. Άνοιξε το 2022 και από τότε εκεί μπορείς να βρεις διάφορες ετικέτες κρασιού, ιδιαίτερα κοκτέιλ και σνακ για να συνοδεύσουν το ποτό σου. Η αλήθεια είναι πως αναλόγως τη μέρα που θα πας μπορεί να δυσκολευτείς να βρεις τραπέζι, γιατί συνήθως γίνεται πανικός, αλλά αξίζει μία προσπάθεια. Μετά το θέατρο εξάλλου ποιος δεν θα ήθελε να συνοδεύσει το ποτό του με ένα πεντανόστιμο ταρτάκι ή με ό,τι πιάτο ημέρας επιλέξει, αφού ο κατάλογος ανανεώνεται σχεδόν καθημερινά. Β.Π.

Έπρεπε. Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη, τηλ. 210-86.44.910

Οι Νοστιμιές της Μαίρης

Τι καλύτερο από νόστιμο μαγειρευτό φαγητό μετά από μια θεατρική παράσταση, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κουζίνα της μαμάς σου και ιδίως όταν αυτό σου παρουσιάζεται σε μια βιτρίνα που σκοπό έχει να σε δυσκολέψει στην επιλογή και να κάνει το στομάχι σου να γουργουρίζει ακόμα περισσότερο. Γιατί αυτό κάνει η Μαίρη καθημερινά στο όμορφο γωνιακό μαγειρείο της στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη, με όλα τα κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, χωρίς φιοριτούρες και φτιασίδια αλλά ατόφιες, γνήσιες και οικείες γεύσεις. Με στάνταρ πιάτα, αλλά και εποχιακά. Με πίτες αλλά και σαλάτες. Με ψάρι μικρό ή μεγάλο αλλά και κρέας. Με μια ετερόκλητη πελατεία από θεατρόφιλους, νεαρόκοσμο, εργένηδες, ζευγάρια, ηλικιωμένους και οποιονδήποτε θέλει να ηρεμήσει το στομάχι και την ψυχούλα του με πεντανόστιμο και φρέσκο φαγητό από νωρίς το μεσημέρι, έως τις πρώτες πρωινές ώρες, σε τιμές λογικές και προσιτές. Α.Τ.

Οι Νοστιμιές της Μαίρης. Ύδρας 2-4, πλ. Αγίου Γεωργίου, Κυψέλη, τηλ. 210-82.29.239

Ντύλαν

Ένα μικρό εστιατόριο εμφανίστηκε πριν λίγο καιρό στην Κυψέλη και έχει κάνει χαμό. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για μετά το θέατρο, με ιδιαίτερα πιάτα και καλό κρασί σε ποτήρι από τον ελληνικό αμπελώνα. Το μενού είναι μικρό με περίπου 10 βασικά πιάτα, τα οποία βασίζονται στα εποχικά υλικά, με σκοπό να προσφέρουν νόστιμο ελληνικό φαγητό. Το ενδιαφέρον σε αυτό το μαγαζί στην Αγία Ζώνης είναι το όνομά του, που προέρχεται από τον Ντύλαν Τόμας και τη θρυλική του ατάκα: «Η ζωή σού προσφέρει πάντα μια δεύτερη ευκαιρία, λέγεται αύριο». Οπότε καλή ή κακή η παράσταση δεν έχει σημασία, έχεις το αύριο για να αποφασίσεις, να ξαναβγείς, να ζήσεις. Β.Π.

Ντύλαν. Αγίας Ζώνης 38, Κυψέλη, τηλ. 210-86.68.899

Πειραιάς 

Foyer Café Bistrot

Foyer Cafe Bistrot

Foyer Cafe Bistrot

Συνήθως στα φουαγιέ των θεάτρων καθόμαστε πριν την παράσταση για ένα ποτό ή ρόφημα «στο πόδι», πριν χτυπήσει το τρίτο κουδούνι και σηκωθούμε βιαστικά για να βρούμε τη θέση μας. Το φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά όμως, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία,. Το Foyer Café Bistrot αρχικά λειτουργεί μέχρι τη 1 π.μ., άρα άνετα μπορείς να καθίσεις στον ατμοσφαιρικό και κομψό χώρο του που μοιάζει βγαλμένος από άλλη εποχή και μετά την παράσταση, ώστε να απολαύσεις το κρασί σου παρέα με κάποιο κρύο πιάτο. Αν είσαι τυχερός μπορεί να πετύχεις και κάποιο από τα lives που διοργανώνονται συχνά εκεί και γεμίζουν τη βραδιά με ωραίες μελωδίες. Μ.Σ.

Foyer Café Bistrot. Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, τηλ. 210-41.00.450

Che

Για τους λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας και της μπαρίστικης ατμόσφαιρας, το Che προσφέρει εδώ και χρόνια νόστιμα κοκτέιλ, δυνατή μουσική και όλο το πακέτο που αναζητά η πιο κοσμοπολίτικη πελατεία. Μπαίνοντας στην εντυπωσιακή αυλή του θα μεταφερθείς στη Λατινική Αμερική και σε έναν τόπο όπου κάθε μέρα είναι γιορτή! Τσιμιτσάνγκας, εμπανάδας και τάκος για τους πεινασμένους ή τάπας για όσους θέλουν να συνοδεύσουν απλώς το ποτό τους, ικανοποιούν τις προσδοκίες. Σιγουρέψου ότι θα έχει τραπέζι ή κάνε κράτηση από νωρίς γιατί δεν πέφτει καρφίτσα. Ν.Λ.

Che. Καραΐσκου 151, Πειραιάς, τηλ. 210-42.96.660

Filotimos

Filotimos

Filotimos

Δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι και το Filotimos, ένας all day χώρος με ρετρό αισθητική και ωραία αύρα, που πήρε το όνομά του από μια cult φιγούρα του Πειραιά, μόνιμο θαμώνα της πλατείας Κοραή. Το θεατράλε σκηνικό θα σε κάνει να πιστέψεις ότι τίποτα δεν τέλειωσε, απλώς άλλαξε η παράσταση! Ιδανικό για ποτό ή κρασί με καλές επιλογές σε πιάτα, όπως τα κοκκινιστά κεφτεδάκια που έρχονται πάνω σε πίτα, πακέτο με καλές τιμές. Ν.Λ.

Filotimos. Αγίου Κωνσταντίνου 2, Πειραιάς, τηλ. 210-41.00.650

Νέος Κόσμος

Τέρας

Μια διώροφη μονοκατοικία του ’30 ανανεώθηκε πλήρως και μετατράπηκε σε έναν μοναδικό χώρο συνάντησης. Το Τέρας εδώ και μερικά χρόνια δίνει νέα πνοή στην οδό Βρεσθένης στον Νέο Κόσμο, προσφέροντας εξαιρετικά κοκτέιλ, ιδιαίτερα πιάτα και αφορμές για συναντήσεις με όσα διοργανώνει κάθε τόσο στον δεύτερο όροφό του. Στην αυλή του μπορείς να κάτσεις ακόμη και τον χειμώνα, αν το κρύο είναι υποφερτό, γιατί είναι υπέροχη και ιδανική για εκείνα τα γλυκά βράδια που τελειώνει η παράσταση, αλλά εσύ δεν θες να γυρίσεις σπίτι σου. Ακόμη και ο εσωτερικός χώρος του είναι εξίσου όμορφος, χωρισμένος σε διάφορα δωμάτια με ιδιαίτερη μίνιμαλ διακόσμηση που συμπληρώνεται από ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Β.Π.

Τέρας. Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, τηλ. 211-41.80.653