Υλικά
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 60 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
  • 400 γρ. ντοματίνια
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, καλά στραγγισμένο
  • 1 ματσάκι φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • κάππαρη ή ελιές μαύρες (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό Κρασί! Garganega με αρώματα κίτρου, λεμονιού και λευκών λουλουδιών, νύξεις ορυκτότητας και λεμονάτη επίγευση που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Soave Classico Azienda Agricola Inama

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα σπαγγέτι με ντοματίνια και τόνο ζεσταίνουμε άφθονο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και όταν πάρει βράση το αλατίζουμε και βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε.
  2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι και μετά από λίγο το σκόρδο. 
  3. Όταν μυρίσει όμορφα ρίχνουμε τα ντοματίνια, τα μισά ολόκληρα και τα υπόλοιπα κομμένα στη μέση, αλατίζουμε και τα σοτάρουμε να βγάλουν τα ζουμιά τους και να μαραθούν.
  4. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα ντοματάκια. 
  5. Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά του τηγανιού μαζί, ενώ παράλληλα ρίχνουμε πιπέρι. 
  6. Πριν σερβίρουμε, μπορούμε, αν θέλουμε να προσθέσουμε ελιές χωρίς τα κουκούτσια τους ή κάππαρη και οπωσδήποτε φυλλαράκια βασιλικού. 

Αν προσθέσουμε στη μακαρονάδα ελιές μαύρες ή κάππαρη πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με το αλάτι στη σάλτσα μας γιατί αυτά τα δύο υλικά είναι ήδη πολύ αλμυρά.