
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
- 60 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
- 400 γρ. ντοματίνια
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, καλά στραγγισμένο
- 1 ματσάκι φύλλα φρέσκου βασιλικού
- κάππαρη ή ελιές μαύρες (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό Κρασί! Garganega με αρώματα κίτρου, λεμονιού και λευκών λουλουδιών, νύξεις ορυκτότητας και λεμονάτη επίγευση που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Soave Classico Azienda Agricola Inama
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα σπαγγέτι με ντοματίνια και τόνο ζεσταίνουμε άφθονο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και όταν πάρει βράση το αλατίζουμε και βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε.
- Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι και μετά από λίγο το σκόρδο.
- Όταν μυρίσει όμορφα ρίχνουμε τα ντοματίνια, τα μισά ολόκληρα και τα υπόλοιπα κομμένα στη μέση, αλατίζουμε και τα σοτάρουμε να βγάλουν τα ζουμιά τους και να μαραθούν.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα ντοματάκια.
- Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά του τηγανιού μαζί, ενώ παράλληλα ρίχνουμε πιπέρι.
- Πριν σερβίρουμε, μπορούμε, αν θέλουμε να προσθέσουμε ελιές χωρίς τα κουκούτσια τους ή κάππαρη και οπωσδήποτε φυλλαράκια βασιλικού.
Αν προσθέσουμε στη μακαρονάδα ελιές μαύρες ή κάππαρη πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με το αλάτι στη σάλτσα μας γιατί αυτά τα δύο υλικά είναι ήδη πολύ αλμυρά.