Υλικά
  • 5 φλ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 230 γρ. φέτα
  • 10 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • λίγο μπούκοβο, προαιρετικά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό Chardonnay με διακριτική παρουσία βαρελιού, αρώματα λευκόσαρκων φρούτων και νότες λουλουδιών. Η πρόταση του WSPC: Chardonnay Reserva - Montes

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα ψητής κολοκύθας ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη σάλτσα. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Βάζουμε την κολοκύθα σε βαθύ ταψί ή πυρέξ, προσθέτουμε το περισσότερο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  3. Κάνουμε λίγο χώρο στη μέση του ταψιού και τοποθετούμε εκεί το κομμάτι της φέτας. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μπούκοβο, εάν χρησιμοποιήσουμε.
  4. Ψήνουμε την κολοκύθα με τη φέτα στον φούρνο, για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ανακατεύουμε προσεκτικά την κολοκύθα για να μην πιάσει στον πάτο του ταψιού και καεί, προσέχοντας να μη χαλάσουμε τη φέτα.
  5. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220°C, βάζουμε πάλι μέσα το ταψί και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.
  6. Στο μεταξύ βράζουμε τα σπαγγέτι σε κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και κρατάμε 2 φλ. από το νερό που έβρασαν.
  7. Όταν ροδίσει η φέτα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, το φασκόμηλο και το μέλι και ανακατεύουμε. Με πιρούνι πιέζουμε ελαφρώς να λιώσει η κολοκύθα και η φέτα, αφήνοντας και κάποια μεγαλύτερα κομμάτια.
  8. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και 1 φλι. από το νερό που έβρασαν και ανακατεύουμε καλά. Αν η μακαρονάδα μας φαίνεται στεγνή, προσθέτουμε λίγο ακόμη από το νερό των ζυμαρικών, μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα και σερβίρουμε.