 
        Μια αχνιστή σούπα με noodles και άρωμα Ασίας είναι ένας ιδανικός τρόπος να αξιοποιήσουμε τη γαλοπούλα που περίσσεψε από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να αλλάξουμε γεύσεις.
            Υλικά
            
                - 3 κ.σ. σησαμέλαιο
- 2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
- 2 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 3 κ.σ. πάστα miso λευκή
- 1½ lt ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών ζεστό
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 250 γρ. noodles (μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο είδος κατάλληλο για σούπες όπως ramen, soba, udon, αυγού ή ρυζιού)
- 300 γρ. ψαχνό ψητής γαλοπούλας που περίσσεψε, σε μικρά κομμάτια
Για γαρνίρισμα
- σχοινόπρασο φρέσκο ή φρέσκα κρεμμυδάκια (κυρίως το πράσινο μέρος τους αν είναι φρέσκο), ψιλοκομμένο
- τσίλι φλέικς ή μπούκοβο (προαιρετικά)
- λίγο σησαμέλαιο
Gewurztraminer από την Έυβοια, με πολυπλοκότητα από φρουτώδη και ανθικά αρώματα, νότες πιπεριού και ginger. Η πρόταση του WSPC: Lenga Κτήμα Αβαντίς
 Διαδικασία
        
            
        
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τη σούπα με γαλοπούλα που περίσσεψε και noodles βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους (κάποια θέλουν απλά μούλιασμα).
- Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το καρότο για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την πάστα miso και την ανακατεύουμε να μαλακώσει και να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σταδιακά προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, ενώ ανακατεύουμε να διαλυθεί τελείως η πάστα miso.
- Προσθέτουμε τη σόγια και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε τη γαλοπούλα, ανακατεύουμε απαλά και σιγοβράζουμε για ακόμη 5'. Δοκιμάζουμε το ζωμό και αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι, συμπληρώνουμε λίγο.
- Μοιράζουμε τα νουντλς σε 4 μπολ και σερβίρουμε από πάνω τη σούπα. Γαρνίρουμε με λίγο σησαμέλαιο, τσίλι (ανάλογα πόσο πικάντικη μας αρέσει) και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
- Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον λαχανικά που μπορεί να έχουμε στο ψυγείο ή και κατεψυγμένα όπως αρακά ή καλαμπόκι.
- Πέρα από τη γαλοπούλα, η συνταγή πετυχαίνει εξαιρετικά και με ψητό κοτόπουλο που έχει περισσέψει.
 Καρολίνα Δωρίτη
Καρολίνα Δωρίτη 
            
         
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
