Μια αχνιστή σούπα με noodles και άρωμα Ασίας είναι ένας ιδανικός τρόπος να αξιοποιήσουμε τη γαλοπούλα που περίσσεψε από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να αλλάξουμε γεύσεις.
Υλικά
- 3 κ.σ. σησαμέλαιο
- 2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
- 2 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 3 κ.σ. πάστα miso λευκή
- 1½ lt ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών ζεστό
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 250 γρ. noodles (μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο είδος κατάλληλο για σούπες όπως ramen, soba, udon, αυγού ή ρυζιού)
- 300 γρ. ψαχνό ψητής γαλοπούλας που περίσσεψε, σε μικρά κομμάτια
Για γαρνίρισμα
- σχοινόπρασο φρέσκο ή φρέσκα κρεμμυδάκια (κυρίως το πράσινο μέρος τους αν είναι φρέσκο), ψιλοκομμένο
- τσίλι φλέικς ή μπούκοβο (προαιρετικά)
- λίγο σησαμέλαιο
Λευκό Κρασί! Gewurztraminer από την Έυβοια, με πολυπλοκότητα από φρουτώδη και ανθικά αρώματα, νότες πιπεριού και ginger.
Lenga Κτήμα Αβαντίς
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Βράζουμε τα νούντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους (κάποια θέλουν απλά μούλιασμα).
- Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το καρότο για 1'-2'.
- Προσθέτουμε την πάστα miso και την ανακατεύουμε να μαλακώσει και να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σταδιακά προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, ενώ ανακατεύουμε να διαλυθεί τελείως η πάστα miso.
- Προσθέτουμε τη σόγια και σιγοβράζουμε για 5'-10'.
- Έπειτα προσθέτουμε τη γαλοπούλα, ανακατεύουμε απαλά και σιγοβράζουμε για ακόμη 5'. Δοκιμάζουμε το ζωμό και αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι, συμπληρώνουμε λίγο.
- Μοιράζουμε τα νουντλς σε 4 μπολ και σερβίρουμε από πάνω τη σούπα. Γαρνίρουμε με λίγο σησαμέλαιο, τσίλι (ανάλογα πόσο πικάντικη μας αρέσει) και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον λαχανικά που μπορεί να έχουμε στο ψυγείο ή και κατεψυγμένα όπως αρακά ή καλαμπόκι.
Πέρα από τη γαλοπούλα, η συνταγή πετυχαίνει εξαιρετικά και με ψητό κοτόπουλο που έχει περισσέψει.