
Υλικά
- 400 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε μεσαία κομμάτια, κατά προτίμηση μπούτι
- 450 γρ. noodles, βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλ. λαχανικά της επιλογής μας, όπως πιπεριές και καρότα, κομμένα σε μικρά κομμάτια ή φέτες - ίδιου μεγέθους
- ½-1 κ.σ. πάστα gochujang
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
Για το σερβίρισμα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. σουσάμι
- χυμό από 1 λάιμ
- βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
Ροζέ κρασί από το Αμύνταιο και την ποικιλία Ξινόμαυρο, με εκρηκτική, φρουτώδη μύτη, πολυπλοκότητα και ισορροπία. Η πρόταση του WSPC: Eruption - Noema Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το γρήγορο stir fry με noodles, κοτόπουλο και ασιάτικη πάστα gochujang ξεκινάμε ζεσταίνοντας το λάδι σε τηγάνι ή wok, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο και σόταρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα, για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και αυτά.
- Ανακατεύουμε καλά την πάστα gochujang με τη σάλτσα σόγιας και το μέλι, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τα noodles και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με φρέσκο κρεμμυδάκι, σουσάμι, λάιμ και βασιλικό.
- Αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούμε πάστα gochujang, ξεκινάμε με μικρότερη ποσότητα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο περισσότερο πριν σερβίρουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Μπορούμε αν θέλουμε να σερβίρουμε προσθέτοντας και ένα τηγανητό αυγό σε κάθε πιάτο.