Υλικά
  • 400 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε μεσαία κομμάτια, κατά προτίμηση μπούτι
  • 450 γρ. noodles, βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. λαχανικά της επιλογής μας, όπως πιπεριές και καρότα, κομμένα σε μικρά κομμάτια ή φέτες - ίδιου μεγέθους
  • ½-1 κ.σ. πάστα gochujang
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

Για το σερβίρισμα

  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. σουσάμι 
  • χυμό από 1 λάιμ
  • βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο 

Ροζέ κρασί από το Αμύνταιο και την ποικιλία Ξινόμαυρο, με εκρηκτική, φρουτώδη μύτη, πολυπλοκότητα και ισορροπία. Η πρόταση του WSPC: Eruption - Noema Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το γρήγορο stir fry με noodles, κοτόπουλο και ασιάτικη πάστα gochujang ξεκινάμε ζεσταίνοντας το λάδι σε τηγάνι ή wok, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και σόταρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  3. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα, για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και αυτά.
  5. Ανακατεύουμε καλά την πάστα gochujang με τη σάλτσα σόγιας και το μέλι, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά.
  6. Προσθέτουμε τα noodles και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
  7. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με φρέσκο κρεμμυδάκι, σουσάμι, λάιμ και βασιλικό.
  • Αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούμε πάστα gochujang, ξεκινάμε με μικρότερη ποσότητα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο περισσότερο πριν σερβίρουμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Μπορούμε αν θέλουμε να σερβίρουμε προσθέτοντας και ένα τηγανητό αυγό σε κάθε πιάτο.