
Υλικά
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 ντομάτα ώριμη μεγάλη, περασμένη από τον τρίφτη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 190 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. σπαγγέτι
- μυζήθρα ξερή, τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ένα Κυκλαδίτικο ροζέ, blend των ποικιλιών Ασύρτικο και Μανδηλαριά με αρώματα κόκκινων φρούτων και νύξεις άνθεων και μπαχαρικών. Η πρόταση του WSPC: Terra Nera Rose - Οινοποιείο Αρτέμη Καραμολέγκου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα σκορδομακάρονα Σαντορίνης ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον πελτέ με το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο πελτές και ρίχνουμε την ντομάτα.
- Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα νερά της ντομάτας και να μείνει η σάλτσα με το λάδι της.
- Στο μεταξύ, σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα.