Υλικά
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ντομάτα ώριμη μεγάλη, περασμένη από τον τρίφτη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 190 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • μυζήθρα ξερή, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα Κυκλαδίτικο ροζέ, blend των ποικιλιών Ασύρτικο και Μανδηλαριά με αρώματα κόκκινων φρούτων και νύξεις άνθεων και μπαχαρικών. Η πρόταση του WSPC: Terra Nera Rose - Οινοποιείο Αρτέμη Καραμολέγκου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα σκορδομακάρονα Σαντορίνης ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον πελτέ με το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο πελτές και ρίχνουμε την ντομάτα.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα νερά της ντομάτας και να μείνει η σάλτσα με το λάδι της.
  4. Στο μεταξύ, σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα.