Υλικά
για 20 κομμάτια
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 ντομάτες μεγάλες, κομμένες σε κυβάκια χωρίς τα σπόρια, στραγγισμένες
- 2 σκελίδες σκόρδου
- ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2-3 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο
- μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένο
- 200-300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Ροζέ από την ποικιλία Μοσχοφίλερο με έντονα αρώματα ροδοπέταλων, γιασεμιού και βατόμουρου. Εκφραστικό στο στόμα με ισορροπημένη οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Gentilini Rose Gentilini Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τους ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης περνάμε από τον πολυκόφτη το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους ντοματοκεφτέδες σε μπολ και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αφήνουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε καλά λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε κουταλιές-κουταλιές από το μείγμα, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα (για περίπου 20 λεπτά).
- Μεταφέρουμε τους ντοματοκεφτέδες σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το λάδι και σερβίρουμε.
Πέρα από τις ντομάτες Σαντορίνης, μπορούμε να φτιάξουμε τους ντοματοκεφτέδες και με πομοντόρια, που διαθέτουν πλούσια σάρκα, λίγα σπόρια και τη λιγότερη υγρασία από κάθε άλλη ντομάτα.