Υλικά
  • 1 κολοκύθα κόκκινη μικρή 
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • πρασινάδες της αρεσκείας μας (μαρούλι, ροκίνι)
  • 1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι μικρό σε λεπτά φετάκια
  • 150 γρ. ανθότυρο 
  • αλάτι

Για το dressing 

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι μέτριο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. κοφτή μέλι
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό 
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό κρασί! Ένα Chardonnay από την Κω, με αρωματική πολυπλοκότητα από brioche, ανανά, περγαμόντου και φουντουκιού.
SVM Chardonnay Ktima Akrani

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  2. Πλένουμε την κολοκύθα και τη βάζουμε όπως είναι, χωρίς να την κόψουμε, στον φούρνο και την ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Την τρυπάμε με πιρούνι για να καταλάβουμε αν έχει γίνει.
  3. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, την καθαρίζουμε, πετάμε τα σπόρια και την κόβουμε σε λεπτά φετάκια.
  4. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί, αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια.
  6. Χτυπάμε σε βαζάκι όλα τα υλικά του dressing, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ανθότυρο με οποιοδήποτε λευκό τυρί, όπως μυζήθρα, κατίκι Δομοκού, τυρί κρέμα και φέτα.