Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 130 γρ. σπανάκι
  • 2 παντζάρια μέτρια
  • 1 πορτοκάλι
  • ⅓ φλ. φέτα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. σουσάμι ή λιναρόσπορο

Για το ντρέσινγκ

  • 3 κ.σ. βαλσαμικό
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1⁄4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μαλαγουζιά με αρώματα μήλου, αχλαδιού, λευκόσαρκου ροδάκινου, απόλυτα ισορροπημένο με ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Μαλαγουζιά - Αμπελώνες Αντωνόπουλου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σαλάτα σπανάκι με παντζάρια, πορτοκάλι και φέτα βράζουμε πρώτα τα παντζάρια σε μια κατσαρόλα, αφού τα έχουμε πλύνει καλά από τυχόν χώματα, μέχρι να μαλακώσουν ώστε να τρυπιούνται με πιρούνι. 
  2. Αφού βράσουν, σουρώνουμε το ζεστό νερό, γεμίζουμε ξανά την κατσαρόλα με κρύο νερό και αφήνουμε τα παντζάρια μέσα να κρυώσουν. Θα χρειαστούν περίπου 30 λεπτά. 
  3. Έπειτα, τρίβουμε να αφαιρεθεί η φλούδα και κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες. 
  4. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. 
  5. Βάζουμε σε σαλατιέρα το σπανάκι, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε τα παντζάρια, το πορτοκάλι, πασπαλίζουμε με τη φέτα, το σουσάμι και σερβίρουμε.