Υλικά
  • 1 πατάτα μεγάλη
  • 3 καρότα
  • 200 γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • 4 αυγά 
  • το πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 7-8 αγγουράκια τουρσί μικρά ή 4 μεγαλύτερα 
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μαγιονέζα

  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2½ φλ. σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγο αλάτι

Ροζέ, blend των ποικιλιών Ξινόμαυρο και Gewurztraminer με αρώματα φράουλας και τριαντάφυλλου, δροσιστική οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η πρότασή μας: Γένεσις Ροζέ - Οινοποιείο Κεχρή

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα λαχανικά (εκτός του αρακά), φροντίζοντας να τηρήσουμε το διαφορετικό χρόνο που χρειάζεται το καθένα. Δοκιμάζουμε και προσέχουμε να μη λιώσουν αλλά να βγουν al dente. Θέλουμε δηλαδή ελαφρώς να "κρατάνε". Τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  2. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε για 2' τον αρακά και τον στραγγίζουμε.
  3. Βράζουμε και τα αυγά να γίνουν σφιχτά.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα λαχανικά, τον αρακά, τα αυγά ψιλοκομμένα, τα αγγουράκια κομμένα σε ψιλά κυβάκια, την κάπαρη κομμένη στα δύο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
  5. Για τη μαγιονέζα: Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον κρόκο, το λεμόνι, το ξύδι, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι. Συνεχίζοντας το χτύπημα σε μεγάλη ταχύτητα ρίχνουμε σε ροή σαν λεπτή κλωστή το σπορέλαιο, μέχρι να πήξει η μαγιονέζα.
  6. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά και σερίρουμε.

Αν θέλουμε, προσθέτουμε και ψιλοκομμένες ελιές ή ξερό κρεμμύδι ή κυβάκια ζαμπόν.