Υλικά
  • 600 γρ. πατάτες μικρές
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο μικρό, κομμένο σε λεπτές φέτες 
  • 180 γρ. φιλέτο τόνου σε νερό ή λάδι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι  
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανό χοντροκομμένο  
  • 6-7 ελιές θρούμπες (προαιρετικά)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη 
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ροζέ κρασί, blend των ποικιλιών Sauvignon Blanc (90%) και Μούχταρο (10%), με εκρηκτικά αρώματα lime, ανανά και passion fruit, μέτριο σώμα, υψηλή οξύτητα και λεμονάτη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Α. Muse Rose - Κτήμα Μουσών

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για να φτιάξουμε την εύκολη πατατοσαλάτα με τόνο, βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα τους, για τις οποίες ο ακριβής χρόνος βρασμού εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας. Αν είναι ολόκληρες και μεσαίου μεγέθους θέλουν συνήθως περίπου 30 λεπτά. 
  2. Τις τσιμπάμε με μαχαίρι για να δούμε αν έγιναν και αφού κρυώσουν λίγο τις κόβουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια. 
  3. Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό της συσκευασίας και τον σπάμε σε μικρότερα κομμάτια με πιρούνι.
  4. Σε μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα.
  5. Σε μεγάλη σαλατιέρα, βάζουμε τις πατάτες, τον τόνο, το κρεμμύδι, τις ελιές αν χρησιμοποιούμε και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω και ανακατεύουμε απαλά για να μη διαλυθούν οι πατάτες.
  6. Μπορούμε να σερβίρουμε την πατατοσαλάτα αμέσως, ζεστή ή να την καλύψουμε με μεμβράνη τροφίμων και να τη βάλουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις και να κρυώσει.