Υλικά
- 600 γρ. πατάτες μικρές
- 1 κρεμμύδι κόκκινο μικρό, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 180 γρ. φιλέτο τόνου σε νερό ή λάδι
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 2-3 κ.σ. μαϊντανό χοντροκομμένο
- 6-7 ελιές θρούμπες (προαιρετικά)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ροζέ κρασί, blend των ποικιλιών Sauvignon Blanc (90%) και Μούχταρο (10%), με εκρηκτικά αρώματα lime, ανανά και passion fruit, μέτριο σώμα, υψηλή οξύτητα και λεμονάτη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Α. Muse Rose - Κτήμα Μουσών
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για να φτιάξουμε την εύκολη πατατοσαλάτα με τόνο, βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα τους, για τις οποίες ο ακριβής χρόνος βρασμού εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας. Αν είναι ολόκληρες και μεσαίου μεγέθους θέλουν συνήθως περίπου 30 λεπτά.
- Τις τσιμπάμε με μαχαίρι για να δούμε αν έγιναν και αφού κρυώσουν λίγο τις κόβουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια.
- Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό της συσκευασίας και τον σπάμε σε μικρότερα κομμάτια με πιρούνι.
- Σε μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα.
- Σε μεγάλη σαλατιέρα, βάζουμε τις πατάτες, τον τόνο, το κρεμμύδι, τις ελιές αν χρησιμοποιούμε και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω και ανακατεύουμε απαλά για να μη διαλυθούν οι πατάτες.
- Μπορούμε να σερβίρουμε την πατατοσαλάτα αμέσως, ζεστή ή να την καλύψουμε με μεμβράνη τροφίμων και να τη βάλουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις και να κρυώσει.