Υλικά
- 2 αχλάδια ώριμα, σφιχτά
- 1 συσκευασία τυρί μπρι (125 γρ.)
- 1 χούφτα ρόκα
- 8 λωρίδες προσούτο
- χυμό λεμονιού
- αλάτι
Prosecco από την Ιταλία και την ποικιλία Glera. Υψηλή οξύτητα, νότες εσπεριδοειδών, φίνος λεπτός αφρισμός και επίγευση που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Matiu Brut Prosecco Superiore L’ Antica Quercia
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για να φτιάξουμε το μεζεδάκι με αχλάδια, μπρι και προσούτο πλένουμε τα αχλάδια και - χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους - τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια και το κοτσάνι.
- Κόβουμε κάθε μισό αχλάδι πάλι στη μέση και τα βάζουμε σε μπολ. Περιχύνουμε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και πασπαλίζουμε με αλάτι.
- Κόβουμε 8 τριγωνάκια από το τυρί.
- Απλώνουμε στον πάγκο 1 λωρίδα προσούτο, βάζουμε στη μία άκρη 1 κομμάτι αχλάδι, 1 κομμάτι τυρί, φύλλα ρόκας και τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα υλικά.
- Σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα.