Υλικά
Για 20 κομμάτια
- 200 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. φέτα
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την επικάλυψη
- 100 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 50 γρ. κράνμπερις, ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Λευκό Gewurztraminer με έντονο ανθικό και spicy προφίλ, αρώματα τριαντάφυλλου και εξωτικών φρούτων. Η πρότασή μας: Τρεις Παράδες - Κτήμα Κοκοτού
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Πολτοποιούμε το ανθότυρο στο μπλέντερ.
- Με πιρούνι πατάμε τη φέτα, ώστε να της δώσουμε κρεμώδη υφή.
- Βάζουμε όλα τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά για τα τρουφάκια σε μπολ και ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30'.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα καρύδια, τα κράνμπερις και τον μαϊντανό.
- Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας, πλάθουμε τρουφάκια από το μείγμα των τυριών και τα κυλάμε μέσα στο μείγμα της επικάλυψης.
- Τοποθετούμε τα τρουφάκια σε πιατέλα και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τα τρουφάκια με τα τυριά της αρεσκείας μας.
- Αν προτιμάμε, βάζουμε το μείγμα σε μικρή φόρμα, το παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και το σερβίρουμε ως τερίνα.