Υλικά

Για 20 κομμάτια

  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. φέτα
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. κράνμπερις, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 

Λευκό Gewurztraminer με έντονο ανθικό και spicy προφίλ, αρώματα τριαντάφυλλου και εξωτικών φρούτων. Η πρότασή μας: Τρεις Παράδες - Κτήμα Κοκοτού

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Πολτοποιούμε το ανθότυρο στο μπλέντερ.
  2. Με πιρούνι πατάμε τη φέτα, ώστε να της δώσουμε κρεμώδη υφή.
  3. Βάζουμε όλα τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά για τα τρουφάκια σε μπολ και ανακατεύουμε.
  4. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30'.
  5. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα καρύδια, τα κράνμπερις και τον μαϊντανό.
  6. Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας, πλάθουμε τρουφάκια από το μείγμα των τυριών και τα κυλάμε μέσα στο μείγμα της επικάλυψης.
  7. Τοποθετούμε τα τρουφάκια σε πιατέλα και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
  • Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τα τρουφάκια με τα τυριά της αρεσκείας μας. 
  • Αν προτιμάμε, βάζουμε το μείγμα σε μικρή φόρμα, το παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και το σερβίρουμε ως τερίνα.