
Υλικά
- 500 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα
- 3 πατάτες μεσαίες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια μεγάλα, χοντροκομμένα
- 1½ κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2½ κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 8 αυγά μεγάλα
- 2 κ.σ. γάλα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μονεμβασιά από την Πάρο ή Αθήρι από την Ρόδο. Η πρόταση του WSPC: Μονεμβασιά - Οινοποιείο Μωραΐτη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την εύκολη φριτάτα με πατάτες και αποξηραμένα μανιτάρια μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό για 30 λεπτά.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 12 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, αλατίζουμε και ρίχνουμε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά, μαζί με το σχοινόπρασο.
- Στραγγίζουμε τα μανιτάρια, κρατώντας το νερό τους, στεγνώνουμε απαλά και τα προσθέτουμε στα αυγά.
- Σκουπίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών σε ταψί, προσθέτουμε τις πατάτες και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά και η φριτάτα να ροδίσει και να φουσκώσει.
- Βγάζουμε προσεκτικά από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα και σερβίρουμε.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το νερό που περίσσεψε από τα μανιτάρια σε ριζότο, σάλτσες ή για να φτιάξουμε ζωμό.