Υλικά
  • 6 αυγά
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. τσίλι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αγιωργίτικο, με πλούτο, δομή και ισορροπία ανάμεσα στο φρούτο και τα αρώματα δρυός, σύνθετο χαρακτήρα και βελούδινη υφή. Η πρόταση του WSPC: Αγιωργίτικο της Γαίας - Κτήμα Γαίας

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για να φτιάξουμε αυγά Shakshuka, πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, χωρίς όμως να στεγνώσει, περίπου για 15 λεπτά.
  3. Σπάμε και ρίχνουμε τα αυγά ολόκληρα στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι.
  4. Μόλις πήξουν τα αυγά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ψωμί.

Όταν δεν υπάρχουν ντομάτες εποχής, χρησιμοποιούμε ντομάτες κονκασέ.