
Υλικά
- 6 αυγά
- 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. τσίλι
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αγιωργίτικο, με πλούτο, δομή και ισορροπία ανάμεσα στο φρούτο και τα αρώματα δρυός, σύνθετο χαρακτήρα και βελούδινη υφή. Η πρόταση του WSPC: Αγιωργίτικο της Γαίας - Κτήμα Γαίας
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για να φτιάξουμε αυγά Shakshuka, πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, χωρίς όμως να στεγνώσει, περίπου για 15 λεπτά.
- Σπάμε και ρίχνουμε τα αυγά ολόκληρα στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι.
- Μόλις πήξουν τα αυγά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ψωμί.
Όταν δεν υπάρχουν ντομάτες εποχής, χρησιμοποιούμε ντομάτες κονκασέ.