Υλικά
- 12 φέτες ψωμί του τοστ (λευκό ή πολύσπορο)
- 2 φιλέτα κοτόπουλου (περίπου 300 γρ.)
- 6 φέτες μπέικον
- 3 φέτες τυρί της επιλογής μας (π.χ. γραβιέρα, έμενταλ)
- 3 φέτες ζαμπόν
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 6 φύλλα μαρούλι (iceberg ή romaine για τραγανή υφή)
- 6 κ.σ. μαγιονέζα ή μείξη με λίγη μουστάρδα Dijon
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ροζέ κρασί από την ποικιλία Λιάτικο, με κομψά αρώματα από κεράσι και δαμάσκηνο και έντονα στοιχεία γκρέιπφρουτ, απόλυτα ισορροπημένο με επίγευση που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Λιάτικο Ροζέ Ηλιάνα Μαλίχιν
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το club sandwich (κλαμπ σάντουιτς) με κοτόπουλο ψήνουμε τα φιλέτα σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 7-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ψήνουμε ελαφρά τις φέτες ψωμιού, ώστε να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.
- Παίρνουμε μία φέτα ψωμιού, απλώνουμε επάνω μαγιονέζα και βάζουμε 1 φέτα τυρί και 1 ζαμπόν. Καλύπτουμε με δεύτερη φέτα ψωμιού και επάνω βάζουμε μαρούλι, ντομάτα και λίγη ακόμη μαγιονέζα. Σκεπάζουμε με τρίτη φέτα ψωμί και επάνω στρώνουμε 2 φέτες μπέικον και κοτόπουλο και κλείνουμε με τέταρτη φέτα ψωμιού.
- Πιέζουμε ελαφρά το σάντουιτς, στερεώνουμε με ξυλάκια για club sandwich ή για σουβλάκια και κόβουμε το club sanwich σε τέσσερα τρίγωνα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αν θέλουμε μια πιο ελαφριά εκδοχή, αφαιρούμε το μπέικον ή το αντικαθιστούμε με ψητά λαχανικά.
- Το σάντουιτς είναι καλύτερο να καταναλωθεί αμέσως, για να παραμείνουν τραγανά τα ψωμιά και ζεστό το κοτόπουλο.
Αμαρυλλίς Τσέγκου