Διατροφικές πληροφορίες, ανά μερίδα (1/12 συνταγής)
- Ενέργεια: 129 kcal
- Υδατάνθρακες: 16.4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 4.5 γρ.
- Λιπαρά: 6.1 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2.1 γρ.
- Φυτικές ίνες: 0.6 γρ.
Υλικά
- 4 μήλα
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- κακάο άγλυκο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για να φτιάξουμε την τούρτα μήλου χωρίς ζάχαρη, καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 35 λεπτά.
- Σουρώνουμε και ρίχνουμε τα βρασμένα μήλα σε μπολ.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, την προσθέτουμε στο μπολ με τα μήλα και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε τσέρκι ή σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο, προσέχοντας να σφραγίσουμε τη βάση με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει το μείγμα.
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο όλο το βράδυ, να σφίξει.
- Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άγλυκο κακάο και σερβίρουμε.