Διατροφικές πληροφορίες, ανά μερίδα (1/12 συνταγής)

  • Ενέργεια: 129 kcal
  • Υδατάνθρακες: 16.4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 4.5 γρ.
  • Λιπαρά: 6.1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2.1 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 0.6 γρ.
Υλικά
  • 4 μήλα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • κακάο άγλυκο 

Από την ποικιλία Μαυρόστυφο με πολυπλοκότητα και ένταση αρωμάτων μαύρων και κόκκινων φρούτων, σοκολάτας και κέδρου, με πλούσιο στόμα με εξαιρετική ισορροπία. Η πρόταση του WSPC: Τιτάνας Κτήμα Σκούρα
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για να φτιάξουμε την τούρτα μήλου χωρίς ζάχαρη, καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 35 λεπτά.
  2. Σουρώνουμε και ρίχνουμε τα βρασμένα μήλα σε μπολ.
  3. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, την προσθέτουμε στο μπολ με τα μήλα και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε τσέρκι ή σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο, προσέχοντας να σφραγίσουμε τη βάση με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει το μείγμα.
  5. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο όλο το βράδυ, να σφίξει.
  6. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άγλυκο κακάο και σερβίρουμε.