Υλικά
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 225 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
- 6 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 φλ. ινδοκάρυδο τριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την gluten free σοκολατόπιτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη και ενώνουμε μέσα το μείγμα της σοκολάτας.
- Ενσωματώνουμε στο μείγμα το ινδοκάρυδο, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25x35 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στον φούρνο για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε και σερβίρουμε, γιατί το εσωτερικό της σοκολατόπιτας είναι κάπως υγρό. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια και σάλτσα σοκολάτας.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βούτυρο με ελαιόλαδο, καθώς και να αρωματίσουμε τη σοκολατόπιτα με ξύσμα από 1 πορτοκάλι, που θα προσθέσουμε στο μείγμα μαζί με το ινδοκάρυδο.