Υλικά
- 3 φλ. ρύζι καστανό, βρασμένο
- 200 γρ. tofu
- 2 αυγά
- 1 καρότο
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κρεμμυδάκι
- ελαιόλαδο
Λευκό Κρασί! Riesling από την Γερμανία, με συμπυκνωμένα αρώματα μήλο, μοσχολέμονου, ροδάκινου με νότες ορυκτότητας και υψηλή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Riesling ‘Estate’ Wittman
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το τηγανητό ρύζι με tofu και αυγό προετοιμάζουμε το tofu: το τοποθετούμε ανάμεσα σε πολλά φύλλα από χαρτί κουζίνας, βάζοντας βάρος από πάνω (ένα βαρύ τηγάνι π.χ.) και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά τουλάχιστον, ώστε να στεγνώσει για να ροδίσει σωστά.
- Έπειτα, το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μεγάλο τηγάνι ή wok και σοτάρουμε το tofu μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε και το κρατάμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, σπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνουν μαλακή ομελέτα. Την αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το καρότο για 2–3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.
- Ρίχνουμε το βρασμένο καστανό ρύζι και σοτάρουμε δυνατά, ανακατεύοντας συνεχώς για να ζεσταθεί ομοιόμορφα και να «σπάσουν» τυχόν σβόλοι.
- Προσθέτουμε το tofu, τα αυγά και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Ρίχνουμε τη σόγια σος και ανακατεύουμε καλά για 1–2 λεπτά πριν σερβίρουμε.
- Τα leftovers κρατούνται στο ψυγείο έως 2 μέρες - ξαναζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για να μείνει τραγανό.
- Συνοδεύεται υπέροχα με φρέσκα λαχανικά ή ψητό κοτόπουλο.
Αμαρυλλίς Τσέγκου