Υλικά
  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
  • 20 μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 2 καρότα, κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 κ.σ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα

  • 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 γεμάτη κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή, μαλακή
  • 100 γρ. χυμό ανανά ή νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • σουσάμι

Λευκό Pinot Grigio από τo Friuli της Ιταλίας, με αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων και λευκών άνθεων, ισορροπημένη οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Pinot Grigio - La Tunella

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το κινέζικο stir fry με κοτόπουλο σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
  2. Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο, ανακατεύουμε να καλυφθεί από τη σάλτσα, σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  3. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη σάλτσα και την κρατάμε στην άκρη για τη συνέχεια του μαγειρέματος.
  4. Ζεσταίνουμε πολύ καλά 3 κ.σ. σησαμέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί καλά. Το κοτόπουλο θα πρέπει σχεδόν να ψηθεί.
  5. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το γουόκ, προσθέτουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο, τα λαχανικά και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και τη σάλτσα που κρατήσαμε στην άκρη. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το κοτόπουλο πασπαλισμένο με σουσάκι και φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την καστανή ζάχαρη με μέλι.
  • Στο stir fry ταιριάζουν επίσης πράσο, μάνγκο, ρίζες μπαμπού ή φασολάκια στρογγυλά.