
Υλικά
- 600 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε λωρίδες
- 1 πιπεριά πορτοκαλί, κομμένη σε λωρίδες
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
- 20 μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
- 2 καρότα, κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 6 κ.σ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 150 γρ. ζωμό κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
- 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
- 1 γεμάτη κ.σ. κόρν φλάουρ
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή, μαλακή
- 100 γρ. χυμό ανανά ή νερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- σουσάμι
Λευκό Pinot Grigio από τo Friuli της Ιταλίας, με αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων και λευκών άνθεων, ισορροπημένη οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Pinot Grigio - La Tunella
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το κινέζικο stir fry με κοτόπουλο σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο, ανακατεύουμε να καλυφθεί από τη σάλτσα, σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη σάλτσα και την κρατάμε στην άκρη για τη συνέχεια του μαγειρέματος.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά 3 κ.σ. σησαμέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί καλά. Το κοτόπουλο θα πρέπει σχεδόν να ψηθεί.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το γουόκ, προσθέτουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο, τα λαχανικά και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και τη σάλτσα που κρατήσαμε στην άκρη. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το κοτόπουλο πασπαλισμένο με σουσάκι και φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την καστανή ζάχαρη με μέλι.
- Στο stir fry ταιριάζουν επίσης πράσο, μάνγκο, ρίζες μπαμπού ή φασολάκια στρογγυλά.