Διατροφικές πληροφορίες ανά burger

  • Ενέργεια: 595 kcal
  • Υδατάνθρακες: 51 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 55 γρ.
  • Λιπαρά: 18.9 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 6 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 5.5 γρ.
Υλικά

για 6 γεμιστά μπιφτέκια

  • 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • 2 αυγά μεσαία
  • 5 φέτες ψωμί ολικής άλεσης  (125 γρ.)
  • 100 ml γάλα φρέσκο, ημιάπαχο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 καρότο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. τυρί κρέμα ελαφρύ
  • 40 γρ. μοτσαρέλα ή τυρί τριμμένο light
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 πράσο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Chardonnay με διακριτική παρουσία βαρελιού, αρώματα λευκόσαρκων φρούτων και νότες λουλουδιών. Η πρόταση του WSPC: Chardonnay Reserva Montes

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το burger κοτόπουλο γεμιστό, αλέθουμε τα λαχανικά σε πολυκόφτη μέχρι να γίνουν πάστα.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά για 5 λεπτά.
  3. Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση σοτάρουμε το πράσο με το φρέσκο κρεμμυδάκι με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το θυμάρι και μόλις τα λαχανικά ψηθούν αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά.
  4. Συνεχίζουμε να ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια ρίχνοντας τα φιλέτα στον πολυκόφτη και αλέθοντας μέχρι να πάρουμε κιμά.
  5. Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, με την πάστα λαχανικών που ετοιμάσαμε νωρίτερα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια.
  6. Με τα χέρια μας πλάθουμε 12 μικρά μπιφτέκια.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  8. Πάνω σε 6 μπιφτέκια βάζουμε από 1 κ.σ. από τη γέμιση που ετοιμάσαμε με το πράσο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το θυμάρι και τα τυριά.
  9. Ενώνουμε 2 μπιφτέκια, ένα με γέμιση και ένα χωρίς. Πιέζουμε καλά με τα χέρια μας τις άκρες των μπιφτεκιών, έτσι ώστε να ενωθούν.
  10. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Για να φτιάξουμε burger με τα γεμιστά μπιφτέκια ανοίγουμε στη μέση ψωμάκια για burger, τα ψήνουμε αν θέλουμε στο τηγάνι από την κομμένη μεριά, μέχρι να κάνουν κρούστα. Βάζουμε πάνω στο ένα ψωμάκι φύλλα μαρουλιού, μια φέτα ντομάτας, γεμιστό μπιφτέκι κοτόπουλο, σως της επιλογής μας (προαιρετικά), κλείνουμε με το άλλο ψωμάκι και απολαμβάνουμε.