Υλικά
  • 4 μπιφτέκια κοτόπουλο ή μοσχαρίσια, για burger
  • 1 μαρούλι iceberg, πλυμένο και καλά στεγνωμένο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 ντομάτα σε φέτες

Για τη σάλτσα με πίκλες

  • 150 γρ. μαγιονέζα light ή vegan
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 4-5 πίκλες αγγουριού
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Ένα Cabernet Sauvignon από τη Χιλή με αρώματα μαύρων φρούτων και φυτικότητα. Η πρότασή μας: Cabernet Sauvignon - Primus

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το burger σε φύλλα μαρουλιού, φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτα με πίκλες. Βάζουμε στο μπλέντερ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το ελαιόλαδο, τις πίκλες, το κρεμμύδι και πολτοποιούμε.
  2. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  3. Ψήνουμε τα μπιφτέκια σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
  4. Διαλέγουμε τα πιο σκληρά φύλλα από το μαρούλι και συναρμολογούμε τα burgers. Βάζουμε πρώτα φύλλα μαρουλιού, απλώνουμε από πάνω μπόλικη σάλτσα, το μπιφτέκι, φέτες από κρεμμύδι και ντομάτα και καλύπτουμε ξανά με φύλλα μαρουλιού.
  • Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τα burgers ελαφρύ κίτρινο τυρί σε φέτες, αβοκάντο ή ψητές πιπεριές.
  • Τα μπιφτέκια μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με ψητά μανιτάρια ή φέτες ψητής μελιτζάνας.