
Υλικά
- 100 γρ. φύλλα βαλεριάνας
- 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες (με τη φλούδα του)
- 1 αβοκάντο ώριμο, κομμένο σε φέτες ή κυβάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λάιμ
- ½ κ.γ. ξύσμα λάιμ
- σπόροι από κολοκύθα (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ένα λευκό κρασί, Μοσχάτο Σπίνας από την Κρήτη, με αρώματα λουλουδιών και πράσινου μήλου. Η πρότασή του WSPC: Μοσχάτο Σπίνας - Οινοποιείο Μανουσάκη.
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για να ετοιμάσουμε την πράσινη σαλάτα με βαλεριάνα, αγγούρι και αβοκάντο, πλένουμε τη βαλεριάνα και τη στεγνώνουμε καλά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό και το ξύσμα λάιμ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε απαλά τα φύλλα της βαλεριάνας, το αγγούρι και το αβοκάντο. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε απαλά. Μπρούμε να προσθέσουμε λίγους σπόρους κολοκύθας για επιπλέον θρεπτικά συστατικά και τραγανή υφή.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως.
Μπορούμε να τη μετατρέψουμε εύκολα σε υπέροχη τονοσαλάτα – γεύμα, με την προσθήκη φιλέτου τόνου, όπως ο υπέροχος τόνος Αλοννήσου.