Υλικά
  • 1 φλ. κουσκούς
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
  • ½ φλ. σταφίδες
  • 4 χουρμάδες αποξηραμένοι, απύρηνοι, κομμένοι σε μικρά κομμάτια
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
  • 1½ φλ. νερό βραστό

Κυδωνίτσα με αρώματα λεμονιού, κίτρου, αχλαδιού και πράσινου μήλου, μέτριο σώμα και δροσιστική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Κυδωνίτσα - Aslanis Family Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το κουσκούς με αμύγδαλα, σταφίδες και χουρμάδες ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μέτρια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τους χουρμάδες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το κουσκούς, το αλάτι, την κανέλα αν χρησιμοποιήσουμε και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το νερό, καλύπτουμε με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι το κουσκούς να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει.
  5. Αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και σερβίρουμε.
  • Αν θέλουμε να ενισχύσουμε τη γεύση του πιάτου, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι, διαλυμένο στο ζεστό νερό.
  • Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε φρεσκοστυμμένο χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι πριν το σερβίρισμα.