
Υλικά
- 1 φλ. κουσκούς
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
- ½ φλ. σταφίδες
- 4 χουρμάδες αποξηραμένοι, απύρηνοι, κομμένοι σε μικρά κομμάτια
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
- 1½ φλ. νερό βραστό
Κυδωνίτσα με αρώματα λεμονιού, κίτρου, αχλαδιού και πράσινου μήλου, μέτριο σώμα και δροσιστική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Κυδωνίτσα - Aslanis Family Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το κουσκούς με αμύγδαλα, σταφίδες και χουρμάδες ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μέτρια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες και τους χουρμάδες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κουσκούς, το αλάτι, την κανέλα αν χρησιμοποιήσουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το νερό, καλύπτουμε με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι το κουσκούς να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει.
- Αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε να ενισχύσουμε τη γεύση του πιάτου, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι, διαλυμένο στο ζεστό νερό.
- Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε φρεσκοστυμμένο χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι πριν το σερβίρισμα.