Υλικά
  • 4 κολοκύθια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ φλ. φρυγανιά τριμμένη ή panko
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ροζέ, από την ποικιλία Λιάτικο, με κομψά αρώματα από κεράσι και δαμάσκηνο και έντονα στοιχεία γκρέιπφρουτ, απόλυτα ισορροπημένο με επίγευση που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Λιάτικο Ροζέ - Ηλιάνα Μαλίχιν

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα τραγανά κολοκυθάκια με κρούστα παρμεζάνας προθερμαίνουμε το air fryer στους 200°C.
  2. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στικς, σαν χοντροκομμένες πατάτες για τηγάνισμα.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Τα ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα της παρμεζάνας και ανακινούμε να καλυφθούν καλά.
  5. Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια στον κάδο του air fryer σε μονή στρώση και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα και να γίνουν τραγανά.
  6. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια συνοδεύοντας με ντιπ της επιλογής μας, όπως με ένα ντιπ γιαουρτιού.