Υλικά
- 4 κολοκύθια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- ½ φλ. φρυγανιά τριμμένη ή panko
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ροζέ, από την ποικιλία Λιάτικο, με κομψά αρώματα από κεράσι και δαμάσκηνο και έντονα στοιχεία γκρέιπφρουτ, απόλυτα ισορροπημένο με επίγευση που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Λιάτικο Ροζέ - Ηλιάνα Μαλίχιν
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα τραγανά κολοκυθάκια με κρούστα παρμεζάνας προθερμαίνουμε το air fryer στους 200°C.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στικς, σαν χοντροκομμένες πατάτες για τηγάνισμα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Τα ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα της παρμεζάνας και ανακινούμε να καλυφθούν καλά.
- Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια στον κάδο του air fryer σε μονή στρώση και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα και να γίνουν τραγανά.
- Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια συνοδεύοντας με ντιπ της επιλογής μας, όπως με ένα ντιπ γιαουρτιού.