Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak κρύο
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1-2 κ.σ. νερό κρύο

Για τη γέμιση

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την κις με τυρί κρέμα, σπανάκι και τυρί Δανίας ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο Lurpak και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει το μείγμα ψιχουλιαστό.
  3. Προσθέτουμε το αυγό και λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί ζύμη.
  4. Σχηματίζουμε μια μπάλα με τη ζύμη, καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  6. Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό δίσκο και την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκ., φροντίζοντας να καλύψουμε τον πάτο και τα πλαϊνά της. Την τρυπάμε με πιρούνι και με την ανάστροφη ενός μαχαιριού κόβουμε όση ζύμη περισσεύει.
  7. Βάζουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος πάνω στη ζύμη και επάνω τοποθετούμε βάρος, όπως όσπρια, ρύζι ή ειδικά βαρίδια. Ψήνουμε τη ζύμη στον φούρνο για 12 λεπτά.
  8. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο Lurpak και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  9. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά του.
  10. Σε μπολ ανακατεύουμε το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, την Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης, τα αυγά, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  11. Προσθέτουμε το τριμμένο Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί, το σπανάκι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  12. Αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης στην προψημένη βάση και ψήνουμε την κις στον φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.